Политолог за формулата на ИТН: Да не се окаже, че зад някакъв байрак на промяна да получим ново статукво

  • 16 юли 2021 21:20

  • 2743
  • 8
Политолог за формулата на ИТН: Да не се окаже, че зад някакъв байрак на промяна да получим ново статукво
© Кадър: БНТ

Проблемът не е в хората или начина, по който са предложени. Това е против парламентарната логика за избор на нов кабинет. Това заяви политологът Даниел Смилов в предаването „Панорама“ по БНТ във връзка с предложения проектокабинет на ИТН.

„10-те идеи на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в не бяха програма. В парламентаризма управлява мнозинство, нямате ли го – не се носи отговорност. На практика ние нямаме политическа конструкция“, подчерта той.

„От днешната пресконференция имаше позитив – очерта се едно потенциално мнозинство. Задачата на Слави е да предложи формула от политики, зад които мнозинството да застане“, отчете политологът. „Да не се окаже, че зад някакъв байрак на промяна да получим ново статукво. Това би било подмяна на вота“, предупреди Смилов.

ИТН: Новият кабинет ще го представим, когато му дойде времето! Ако не бъде подкрепен от ДБ и ИСМВ, отиваме на нови избори

„Плаващите мнозинства са най-прекия път към подмяната. Дали Ники Василев е бил най-добрия кандидат, трябва да е технократ. Липсата на мнозинство е най-големият проблем. Има един курс към предсрочни парламентарни избори. Реалният проблем е дали Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е антисистемен играч, искащ да преобърне нещата с постоянно явяване на избори или ще се опита да състави демократичен кабинет.

„Големият проблем не е как ще си осигурим това мнозинство, а с какви идеи ще управлява. Ако излезе ИТН с техните ултралиберални възгледи на зомбита, живота на това правителство ще е твърде кратък“, прогнозира Смилов. Според Смилов вариантът за мнозинство е между ИТН, ДБ и ИСМВ, с подкрепата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

„Идеите трябва да са ясни и хоризонтът също. Другият вариант е отиване на избори отново“, смята той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2743 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.07.16 | 23:37

1
даниелчо миризливо рядко бесепе.дерастко л.айно ти ли говориш за статукво бе боклук НЕКАДЪРЕН?! Мама ви да еб.а и на номеклатурчиците гнусни! На жена ти й мирише устата яко!
до червенaта к.урва елица

2021.07.17 | 10:35

8
Елице, като си на ЗАПАД , иди некой чифут да те опъне яко, защото много си превъзбудена! Ти като не си в БЪлгария защо искаш да решаваш нашата съдба мръсна комунделска к.урвооо?! Твойта идиотска русофилистична партия БКП-БСП-ДПС-ДС-ДБ-ИТН-КГБ-ГРУ не е забила и един пирон след 1989! Айде да ни спестиш грамотноста ти и да продължиш да миеш чиниите и клозътите там, където си, да ти е.ба майката и на боклука нагъл
Елица

2021.07.17 | 07:23

6
От публикациите ти се разбира ,че си едно озлобено човече с никаква переспектива в живота.Освен да сееш омраза друго не можеш неграмотнико
Елица

2021.07.17 | 07:22

5
Нали виждате тук в България повечето хора са останали озлобени срещу всичко и всеки и дори са и много неграмотни
Елица

2021.07.17 | 07:20

4
Хубаво е ,че вече има такава партия като ИТН и хората ,които сме в чужбина да има за кой да гласуваме
Тиква Методиева Банкянска

2021.07.17 | 05:43

2
Смильов е само малко по-умен от Томислав - и на двамата акъл не може да им се налее, може само от другото... С 200.

2021.07.17 | 08:59

7
Както и да наливаш, не влиза.

2021.07.17 | 06:25

3
Плашиш гаргите

Добави коментар

Водещи новини