ГЕРБ скочиха на МВР, арестували домоуправител, който събирал подписи за осветление

  • 08 юли 2021 13:34

  • 3435
  • 31
ГЕРБ скочиха на МВР, арестували домоуправител, който събирал подписи за осветление
© Pixabay

ГЕРБ-Бургас с позиция за арестите на търговци с вот. Според партията домоуправител е бил арестуван, докато събира подписи за улично осветление. 

От партията питат:

Задържан ли е възрастен домоуправител на блок в ж.к. „Славейков”, който е събирал подписи за ново улично осветление в района на сградата?

Удар срещу купуването на гласове: Общински съветник от Поморие е задържан

Разпитван ли е същият човек, в продължение на 4 часа, за търговия на гласове в бургаската полиция? Всички граждански инициативи в Бургаска област ли са предмет на разследване за търговия на гласове?

Това са въпроси на ГЕРБ-Бургас към Областната дирекция на полицията и към ръководството на МВР.

В позицията на партията се казва още:

Настояваме да се изясни случая с домоуправителя от ж.к. „Славейков”, за да знаят гражданите какви рискове поемат докато са инициатори на реално позволени от законите дейности като:

Организиране на подписки за подмяна на улично осветление и контейнери са смет, за озеленяване, за инициативи за реконструкция или изграждане на детски площадки и зони за отдих, за поставяне на ограничители на скоростта по улиците и т.н.

Арестуваха кмета на поморийското село Бата

Под заплаха ли са инициаторите на сдруженията за саниране на блокове, които освен имена и подписи правят и събрания на етажната собственост?

Призоваваме активните граждани в областта да преустановят всички инициативи докато не приключат изборите на 11 юли, защото е на лице риск от задържане под стража и разпити в полицията.

От брифинга на Окръжна прокуратура и на ОДМВР-Бургас стана ясно, че има задържани 24 лица, които опитват да влияят на вота на гражданите.

Възрастният домоуправител един от тези 24 души ли е?

На същата пресконференция информираха, че са издадени 712 предупредителни протоколи от полицията.

Какво означава това? Връщане на практиката от комунизма за профилактиране на контингента? И в този „контингент” влизат ли изрядни бургаски фирми и данъкоплатци?

Как се набелязват обектите за масово претърсване на домове и офиси? По автентични сигнали ли работи полицията или по доноси?

Имаме съмнение за второто. Особено след като на 6 юли беше претърсено кметството в с. Лозарево, по-късно беше проведен разпит на кметицата Димка Чанева. Същият ден стана ясно, че няма никакви съмнение за изборни злоупотреби.

Кой е отговорен за стреса, набеждаването и последвалата публичност по случая?

В предизборната програма на ГЕРБ-Бургас е заложено изграждане на четирилентови пътища в областта и университетска детска болница. Това като търговия на гласове ли се приема вече?

Трябва ли да премахнем тези обещания от брошурите на партията или е необходимо кандидатите доброволно да подпишат предупредителни протоколи?

Позволено ли е все още да се произвеждат и разпространяват предизборни брошури. Защо при обиски  полицията разпитва дали има брошури на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в?

Винаги сме отстоявали правото на всеки да може да осъществи своя вот демократично. Надяваме се МВР да работи в тази посока, а не по доноси да се арестуват невинни хора, след което да се освобождават.

Кандидат-депутатът, чийто имунитет поиска Гешев, е от "Изправи се! Мутри вън!"

Към момента без имунитет е един кандидат за народен представител от формацията на Мая Манолова.

Ако има и други такива нека да бъдат обявени публично. Очакваме ефикасна работа от страна на органите на реда, а не арести на домоуправители. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Радина Лазарова
3435 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар

2021.07.08 | 19:48

31
Ахахаха как ли пък не е тръгнал да събира подписи за улично осветление
Цензор

2021.07.08 | 16:42

30
За резидента или хубаво, ако не няма дозволение за коментара. Ясно ли е.

2021.07.08 | 16:41

29
Пълена цензура е наложена от резидента.

2021.07.08 | 16:37

28
Баце , добри хора ти дадоха добър съвет . Бегай ве баце , бегай ! Тияшътъеб,ат както на 4 април , ама сега шътъпрееб,ат и ще повтарят и потретят 1 като ти вземат сичко , което се накрал ! Затуй бегай , Баце с сички сили , дет ти видят зъркелите ! Успех и дано те оставят жив !
Цв

2021.07.08 | 16:35

27
Ами нека дойдат педалите и мен да ме респектират! Ето, казвам-ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ, КАКТО И ВСИЧКИ МОИ ПОЗНАТИ И БЛИЗКИ ЩЕ НАПРАВЯТ! УМИРАМ СИ ОТ ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ СРЕЩНА С ОНЯ СМА... АТ ДЪРТАК-РА... ОВ

2021.07.08 | 16:23

22
АЗ СЪБИРАМ ПОДПИСИ КОИ ИСКА ДА ОПЪНЕ ТИКВОЧА

2021.07.08 | 16:30

26
Ердоган и той го е прекарал но турците обичат в гъ,за ! Вайвайвай!

2021.07.08 | 16:28

25
Той Рашков вече го опъна !

2021.07.08 | 16:26

24
ГЕРБ скочи в лайната ! Излизане няма ! Дълбока и плъзгава е ямата !
Много ВАЖНО !

2021.07.08 | 16:24

23
Бомбата , която ще зарови политолози и социолози е : ГЕРБ с 3 , 99999 % е аут от Парламента ! Тиквата е с инфаркт , но вместо в кардиологията са го закарали в следствения арест на разпит ! По пътя народът е скандирал Борисов в затвора !

2021.07.08 | 16:02

21
Да уведомя възбудените органи, че на изхода на метрото ме агитират и искат да ми купят вота в полза на Мая Манолова. Не съм съгласен! За толкова малко пари да ми пробутват толкова грозна и злобна жена.
АСАН АНАБАСАН

2021.07.08 | 15:58

20
АККАХ ВИЛИК !! БОКО ПО ВИЛИК !! ДАВА 50 ЛЕВА !

Добави коментар

Водещи новини