Петя Аврамова: Зад паравана „честни избори“ се правят опити за сплашване на наши членове и симпатизанти

  • 01 юли 2021 16:48

  • 330
  • 1
Петя Аврамова: Зад паравана „честни избори“ се правят опити за сплашване на наши членове и симпатизанти
© ПП ГЕРБ

„Адмирираме желанието и усилията на назначения от президента Радев вътрешен министър да ограничи порочната практика за купуване на гласове. Това е явление, срещу което и ние се борим. Притесняват ни обаче сигналите от различни населени места в област Враца, че наши членове и симпатизанти са привиквани да подписват предупредителни протоколи. Смятаме, че зад паравана „честни избори“ се оказва натиск и се прави опит за сплашване на тези хора“, заяви на брифинг водачът на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за област Враца Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

Заедно с кандидатите за народни представители Красен Кръстев и Мирослав Комитски те представиха информация за постъпилите от областта сигнали. В община Оряхово двама членове на СИК от квотата на коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са били накарани да подпишат предупредителни протоколи. На единия от членовете протоколът е връчен на работното му място пред всички колеги.

„Отговорът на въпроса на какво основание му се връчва този протокол е бил „Има ви в един списък“. Ние питаме кой е създал този списък и на какво основание. Тoва са хора, които не за първи път участват в СИК и до този момент срещу тях не е имало досъдебно производство за нарушаване на изборното законодателство“, заяви Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

Тя съобщи и за случай в община Роман, в който протокол е накаран да подпише собственик на частно заведение, който е бил предупреден и да не лепи плакати на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в на фасадата на заведението. Това е нарушение на изборното законодателство, което позволява поставяне на агитационни материали на частни обекти със съгласие на собствениците им по думите на кандидатите за народни представители. Има и сигнал, че в община Криводол кмет на населено място също е с връчен предупредителен протокол.

„Сигнализираме за тези действия, защото смятаме, че те се извършват избирателно. На никой не е дадена конкретна информация на какво основание са предупреждавани“, допълни Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2021.07.01 | 18:37

1
Машините вече са хакнати! Радев печели!

Добави коментар

Водещи новини