Янаки Стоилов става заместник на Станишев?

  • 21 май 2012 20:19

  • 1518
  • 3
Янаки Стоилов става заместник на Станишев?
© Булфото
Янаки Стоилов е най-вероятният зам.-шеф на БСП, твърдят запознати. Според устава лидерът Сергей Станишев трябва да посочи състава на новото Изпълнително бюро (ИБ) и двама зам.-председатели на първото заседание на новия Национален съвет, пише "Труд".
 
Очаква се то да е в началото на юни. Посочените от Станишев зам.-председатели трябва да са членове на ИБ. Мястото на Янаки Стоилов било гарантирано, тъй като той получи най-много гласове на тайния вот за членове на пленума. Освен това е шеф на влиятелното в партията Ляво крило. Издигането му за заместник на Станишев би изглеждало “европейски” на фона на “лявата вълна”, смятат в БСП.

За други заместници на лидера в БСП се спрягат имената и на бившата кметица на Смолян Дора Янкова, и на доскорошния председател на БСП-София Румен Овчаров. В новия състав на бюрото почти 100% щели да намерят място Евгений Узунов, Антон Кутев, Михаил Миков, Ангел Найденов, Корнелия Нинова, Деница Златева. Новата шефка на “другарския съд” в БСП Мая Манолова е член на ИБ по право, както и лидерите на младежкото и женското обединение - Явор Гечев и Катя Николова, и шефът на ветераните проф. Владимир Топенчаров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1518 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
питане

2012.05.29 | 17:17

3
Това ли ще е човека, който до следващия конгрес ще стой плътно зад СерГЕЯ?????????????
star komynist

2012.05.29 | 17:17

2
otvartih se ot vas
Жалко за БСП

2012.05.29 | 17:17

1
Новият бардак, пак със старите к**ви, само където на някой от тях им рзмениха креватите!!! За нашата Даниела няма постеля, затова пак ще ни задоволява в този форум и на околовръстното!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини