Министър Бозуков обсъди с посланика на Кралство Саудитска Арабия потенциала на аграрния стокообмен между двете държави

  • 21 юни 2021 17:16

  • 342
  • 2
Министър Бозуков обсъди с посланика на Кралство Саудитска Арабия потенциала на аграрния стокообмен между двете държави
©

Страната ни има възможности и потенциал за повишаване на аграрния стокообмен с Кралство Саудитска Арабия (КСА). Това заяви министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян по време на среща с извънредния и пълномощен посланик на КСА в България Н. Пр. Месфер Бин Абдулрахман Ал Гасиб. „България произвежда високо оценявани и качествени земеделски продукти, които трябва да заемат своето място на арабския пазар“, допълни още министър Бозуков.

По думите му, Българската агенция по безопасност на храните е стартирала 8 процедури за внос в КСА. До момента са финализирани четири от тях – за риба и рибни продукти, овце, едри преживни животни, както и пчелен мед и продукти от него. Той изрази желание за подкрепа от арабската страна за съдействие по останалите възможности за внос в направленията - птиче (патешко) месо и продукти от птиче месо, месо и месни продукти от ЕПЖ и ДПЖ, млечни продукти и фуражи.

Посланик Ал Гасиб затвърди желанието на Кралството да си сътрудничи с България в сектор „Животновъдство“. Той изяви готовност за активизиране на взаимоотношенията между двете държави в областта на селското стопанство. Посланикът акцентира, че след среща с държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, е получил уверение, че служебното правителство работи за създаване на основа за сътрудничество при следващия редовен кабинет.

Страната ни има възможности и потенциал за повишаване на аграрния стокообмен с Кралство Саудитска Арабия (КСА). Това заяви министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян по време на среща с извънредния и пълномощен посланик на КСА в България Н. Пр. Месфер Бин Абдулрахман Ал Гасиб. „България произвежда високо оценявани и качествени земеделски продукти, които трябва да заемат своето място на арабския пазар“, допълни още министър Бозуков. По думите му, Българската агенция по безопасност на храните е стартирала 8 процедури за внос в КСА. До момента са финализирани четири от тях – за риба и рибни продукти, овце, едри преживни животни, както и пчелен мед и продукти от него. Той изрази желание за подкрепа от арабската страна за съдействие по останалите възможности за внос в направленията - птиче (патешко) месо и продукти от птиче месо, месо и месни продукти от ЕПЖ и ДПЖ, млечни продукти и фуражи. Посланик Ал Гасиб затвърди желанието на Кралството да си сътрудничи с България в сектор „Животновъдство“. Той изяви готовност за активизиране на взаимоотношенията между двете държави в областта на селското стопанство. Посланикът акцентира, че след среща с държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, е получил уверение, че служебното правителство работи за създаване на основа за сътрудничество при следващия редовен кабинет.

Последвайте канала на

Novini.bg
342 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Я

2021.06.21 | 20:59

2
Тоя пипа маймуната!
тиквоча

2021.06.21 | 17:20

1
тиквоча специалист по навални да каже нещо за разфасования журналист хагоши??? или щом господарите му не лаят по тая тема, значи не е демократично????

Добави коментар

Водещи новини