Военния министър Георги Панайотов се срещна със синдикалисти в „ТЕРЕМ“

  • 18 юни 2021 19:01

  • 654
  • 2
Военния министър Георги Панайотов се срещна със синдикалисти в „ТЕРЕМ“
© Министерство на отбраната

На базата на сключените рамкови споразумения на Министерството на отбраната с „ТЕРЕМ Холдинг“ ЕАД ще се търсят краткосрочни решения за осигуряването на поръчки към военноремонтните заводи до края на годината и заетост на работещите в тях. Това беше обсъдено на среща на министъра на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска с президента на КНСБ Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) днес, 18 юни.

На срещата присъстваха заместник-министърът на отбраната Александър Петков, синдикални лидери на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в предприятията към „Терем Холдинг“ ЕАД, председателят на Федерацията на независимите синдикати от отбраната (ФНСО) „Българска армия“ Георги Братованов, на Национален синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“ Тодор Воденов, изпълнителният директор на „ТЕРЕМ Холдинг“ ЕАД Иван Досков.

Министърът на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска подчерта, че се е запознал обстойно с документите за състоянието на предприятията към холдинга и с перспективите пред тях. По думите му – в дългосрочен план пътят пред българските военноремонтни заводи е свързан с модернизация, преструктуриране, оптимизация на дейността. Затова обаче са необходими визия и срокове, които излизат извън времевата рамка на служебен кабинет, както и редовно правителство, работещо Народно събрание и единство в действията на мениджмънт, синдикални организации и заети в заводите.

На срещата синдикалните лидери подчертаха необходимостта да се запази капацитетът на предприятията като се гарантира заетостта на работещите, както и да се използват възможностите на българските военноремонтни заводи в подкрепа на развитието на способностите на въоръжените сили.

Разговорът премина в конструктивен тон, а в хода на него пред министъра на отбраната бяха изложени проблеми, натрупани в десетилетията назад. Министър Панайотов подчерта, че каквито и действия да се предприемат към момента, те ще са като „гасене на пожар, който с години всички са гледали как се разраства“. Той определи като шанс за холдинга евентуалното изпълнение на част или целия проект за нови бойни машини на Сухопътните войски. „Българската армия иска военноремонтни заводи, но заводи ефективни, заводи, които имат способности“, посочи той.

Последвайте канала на

Novini.bg
654 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.09 | 21:47

2
"СИСТЕМАТА ГИ УБИВА" ФАКТ Е,ЧЕ СЛАВЕ ТЪПОТО ПЪТУВАЙКИ С ДЖИП И ЕСКОРТ ОТ КОЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ НА БУЛЕВАРД ЦАР БОРИС ТРЕТИ Е СПРЯН ОТ ГРАЖДАНИ И ПОМОЛЕН ДА ОТКАРА В ПИРОГОВ ПОСТРАДАЛИ ОТ ПЪТНО ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ...СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ БЕЗЦЕРЕМОННО И ГРУБО ОТКАЗВА ПОД ПРЕДТЕКСТ,ЧЕ ЩЕ МУ ИЗЦАПАТ КОЛИТЕ...ПИСА ГО И ВЪВ ВСЕКИДНЕВНИЦИ...ПОЗНАТА КАРТИНКА СИ СЛАВЧО ТЪПОТО.В НАЧАЛОТО НА БАНДИТОПАРТИЗАНСКАТА ДЕМАГОГОКРАЦИЯ ИМАХМЕ ПРЕЦЕДЕНТ,КОЙТО ИМАШЕ СЕКЛЕЦАР И НИ ПРЕВЕЖДАШЕ ОТ БЪЛГАРСКИ...ПРЕЗИДЕНТА КАЗА ТОВА,НО ТОЙ ИЗКАШЕ ДА КАЖЕ ТОВА И...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ТА ДА ПОПИПАМЕ СЛАВЕ ТЪПОТО НАЙ ОТЗАД...КАК КОМЕНТИРА ФАКТА,ЧЕ Е КАНДИДАТ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ? ИМА ЛИ УГРИЗЕНИЯ,ЧЕ СРЕЩУ БОРИСОВ Е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И ВСИЧКИ РОДООТСТЪПНИЦИ,ЗА ДА СПЕЧЕЛИ УДОБНИЯ НА КРЕМЪЛ И ПРОДАЖНИТЕ АЙДУЦИ МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ И ТЕМ ПОДОБНИ...ДА БЕ,ДА...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ...ПОЗАСРАНО 20 СПИРА КРАДЕНЕТО И...УМИРА. ВЯРВАЩИ СМЕ НО НЕ В ТЕЗИ,КОИТО ГИ "ДИПЛЯТ".***********..ПРИ ЖАН ИМАШЕ ЕДИН ПЛЕВНСКИ ИКОМУНИСТ,МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ КОЙТО ДАЖЕ ЧЕТЕШЕ ЛЕКЦИИ В САЩ И ВСЕ ЛЪЖЕШЕ,КАТО ДНЕШНИТЕ КЕЛЕШИ,КОЛКО МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ИДВАЛИ ОТ САЩ ДО ДЕН ДВА В РУСКИЯ КЕНЕФ ОКОЛО БАЛКАНА...АПРОПО СИНЪТ НА МАЛОУМЕН ГЕЧЕВ Е СЪЩИЯ ИДИОТ,КАТО БАЩА СИ.И НАЙ ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТЕЗИ КОЛХОЗНИ ДЕБИЛИ ОБУЧАВАТ СТУДЕНТИ НА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКА КРЕМЪЛСКА КОМАНДНОЩАБНА ИКОНОМИКА...И...БРЕЖНЕВОТО БЛАТО НИ ЗОВЕ**************МАЛОУМЕН КРАДЕВ ЩЕ НАПЪЛНИ ТРИТЕ МОРЕТА С РУСКИ ГОВНА

2021.06.18 | 20:31

1
Нека на 11/07 да си върнем свободата...видя се , че ИТН са фирма за поръчки на Доган и Пеевски, ДеБъ и ИСМВ са слуги на Васил Божков и Цветан Василев, престъпници укриващи се от Българското правосъдие зад граница !!! За БСП и ДПС няма какво да кажем освен,че да КРАДАТ И УНИЩОЖАВАТ друго не могат! Те са са слуги на Кремъл и изпълняват заедно с Радев поръчка за унищожаването на Родината ни. Само ГЕРБ това е истината и всички го знаем

Добави коментар

Водещи новини