Регионалният министър: Моите приоритети са прозрачност, законност и намаляване на корупцията

  • 12 юни 2021 10:25

  • 1875
  • 11
Регионалният министър: Моите приоритети са прозрачност, законност и намаляване на корупцията
© МРРБ

Имаме доказателства за "Автомагистрали", че са пренебрегнати обществени поръчки. Ние си направихме нашата проверка по документи и изнесохме фактите, и в същия ден излезе докладът на Сметната палата. Има концентрация в определен брой фирми да има редица нарушения, обясни регионалният министър арх. Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 в ефира на БНТ.

На въпрос дали държавата може да си върне авансовите плащания, тя заяви: "Първо - аз не съм ревизор, второ - в държавата има НАП и други органи, които могат да установят нарушения".

"Аз съм много огорчена, защото шефът на "Автомагистрали" г-н Беличев не иска да напусне дружеството, защото смята, че е управлявал правилно и може би има намерения да раздава още аванси. Ние правим проверки на място къде какво е изпълнено, защото имаме ангажимент да изплатим едни 600 милиона на фирми, изпълнили проектите. Не бихме искали да ги разплатим, без да видим какво е направено на място", подчерта арх. Комитова.

Строежът на лот 6 от магистрала "Хемус" се оказа незаконен

"Нищо не сме спирали да строим, това е просто внушение, което се нагнетява в обществото от хора, които се чувстват заплашени, категорична е тя. Прозрачност, законност и намаляване на корупцията - това са моите три приоритета, към които се придържам", каза министърът.

На въпрос дали магистрала "Хемус" може да бъде завършена до 2024 година, министър Комитова обясни: "Ние заварихме липсва на готова проектност по "Хемус" за отделни участъци. Един проект, докато се съставя на хартия, може да минат 4-5 години, а същият проект да се изпълни за една година. Това е среда, която поражда корупция, защото не може 5 години да се прави разрешение за строителство и една година да се прави този строеж. Това е среда, която от години се разраства", обясни тя.

"Проектът за строеж на Алепу е един пример за хаотичност в строителството. Въпросът е концептуален - той е огледален на държавата. Характерното за Алепу е, че там има две подпорни стени - едната подпира хълма на Свети Тома, а другата - пътя към шофьорския плаж. Но едната е изградена като нормална подпорната стена, а друга като клетъчна структура, която всички казват, че прилича на хотел. Точно тук идва измамата - в строежа се намират три асансьора за хотелската част, а е пуснат в изпълнение като подпорна стена", обясни министър Комитова. "Този обект е с две различни разрешения за строеж - такова чудо няма в моята практика", категорична е Комитова.

Регионалният министър подчерта, че виновните трябва да си понесат отговорността. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1875 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 10:53

11
БЪРТВЕЖИ,КОИТО КРИЯТ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ.ГОТВЕТЕ СЕ ЗА КУПОНИ Е КАЗАЛА МУТРОФАНОВА...РЕЖИМ НА ТОКА...ТУКА ИМА ТУКА НЕМА,РЕЖИМ НА ВОДАТА...ТУКА ИМА,ПОСЛЕ НЕМА...ПЕДЕРРАШКОВ КАРА БОДЛИВИЯ ТЕЛ ЗА КЛЬОНОВЕТЕ...ДОНАБОРНИТЕ КАШИЦИ,СТРОЙ СЕ ПРЕБРОЙ СЕ...ЛАЙФ ОТ АВАНС,ТА ЧАААК ПОЧТИ ДО ЗАПЛАТА...ВСЕ ТАКАААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА... АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...СТЕФАНЕ СТЕФАНЕЕЕ ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕ...БАЯ МАЙМУНИ СТЕ НА КЛОНА...ГЛАВАТАРА НА ХУНТАТА МАЛО УМЕН КРАДЕВ,ДЕБИЛА ПЕДЕРРАШКОВ,МИНЕТОВ И ВАШЕ НИЩОЖЕСТВО СТЕ САМО ПРЕЗРЯНИ СЛУГИ НА МУТРОФАНОВА,КОЯТО ВИ ОНОЖДА С ДРУГИ ПО ЗАСЛУЖИЛИ ПРЕД ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО,НО ВИЕ НИЩОЖЕСТВА ПРЕЗРЯНИ ОТ СВЕТА СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ ЧЕ СТЕ ХВАНАЛИ БОГА ЗА ДРЪГА,НО ВАШИЯ БОГ ГО ХВАЩАТ НАЙ ОТЗАД РЯЗАНИТЕ ПЕХОТИНЦИ И Ѝ СЕ ПОЛУЧАВА**************************НА 88години СЪМ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЩЕ ГЛАСУВАМ НА ИЗБОРИ И ТО ЗА БОРИСОВ,САМО ЗАЩОТО НЕ МИ ПИЛЕШЕ ИЗ ДЕН В ДЕН ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО КОЛКО ДОБРА БИЛА,Е И НЕ СЕДНА НИТО ДЕН ВСЕ НЕЩО ВЪРШЕШЕ,ДОКАТО ПЕДЕРАШКОВЦИТЕ СЕ ЗАМОГВАХА И ХИГИЕНИЗИРАХА ОАКАНИТЕ РУСКИ ЛЮДОЕДИ********ойко Рашков и съпругата му притежават 19 имота. Повтарям - 19. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници. Повтарям - 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МВР остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Американски колеж" в София. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Рашков остава и имение на брега на морето в Несебър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Антон. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БВМ и Нисан. .Асансьорът на Цецо Цветанов? Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бойко Рашков. Как се купува всичко това с една държавна заплата? И това е само началото. От утре сериалът за Рашко Али Баба продължава..ШЕФА НА ХУНТАТА ПОЗДРАВИ ЧЕРВЕНИЯ КАНИБАЛ ЗА ВЯРНАТА СЛУЖБА НА РУСИЯ МАМКА ВИ
Абе я я скрийте

2021.06.12 | 15:47

10
Тая некомпетента леля!

2021.06.12 | 11:34

3
Като видите герберас,онождай те го,герберас се оножда за здраве и берекет на държавата,колкото по силно квичи гербераста толкова по голям ще е берекета.И Кьовеши дойде да онодва герберастията,преди нея краварите ги минаха,явно да онодаш гербераст е станало международен спорт.Берекет голям явно ще има.
Узунов

2021.06.12 | 13:41

9
То берекет сигурно ще има но едва ли ще стигне до тъпата ти тиква.
Диди

2021.06.12 | 12:46

8
Покажи нещо, което си построила. Аман от нищоправци който много говорят но за нищо не стават.
И.ф.о.

2021.06.12 | 12:45

7
Не знам дали сте били подложени на дадена проверка или одит в личен или професионален план, но една такава проверка отнема месеци: гледат се договори, фактури, подизпълнители и т.н, и т.н. Всичко, което Ви се сервира днес е дезинформация и НЕистина, а това се прави единствено с цел Вие да бъдете манипулирани и да гласувате емоционално. И ако Борисов е разбрал грешките си, което си е негов проблем, то нека ние не допускаме грешката, вярвайки на Румен Радев и превратаджиите, които работят срещу интересите на България.
Мики Рурк

2021.06.12 | 12:36

6
Вашият проблем госпожо с къщичка по Европрограма е как хем да спрете строителството хем да не допуснете тия 250000 строители да гласуват за ГЕРБ. А тия строители имат и семейства.

2021.06.12 | 10:46

1
скъпа, те и на предишните бяха тези приоритетите на думи иначе всеки си върши своето, но най-здобре бяхме последните 10 г
Тенев

2021.06.12 | 11:48

5
С кое точно бяхме най-добре? Че едва се направи един отрязък от магистрала, докато бедната Сърбия построи три нови ли? Дано жената да остане повече, та малко да се раздвижи това блато!
Тенев

2021.06.12 | 11:48

4
С кое точно бяхме най-добре? Че едва се направи един отрязък от магистрала, докато бедната Сърбия построи три нови ли? Дано жената да остане повече, та малко да се раздвижи това блато!

2021.06.12 | 10:58

2
ЗАЩО НЕ ГИ СПАЗВАШ?

Добави коментар

Водещи новини