ВМРО пуснаха сигнал до главния прокурор заради изказването на Карадайъ в Турция

10 юни 2021 11:49

ВМРО пуснаха сигнал до главния прокурор заради изказването на Карадайъ в Турция
© Булфото (архив)
563 15

Искаме прокуратурата да забрани и заличи антибългарската партия ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с! Тя е противоконституционна и поставя под заплаха териториалната цялост на България и единството на българската нация. Това пишат в позиция от "Българските патриоти" - ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, ВОЛЯ, НФСБ. 

Вчера, както обещахме на протеста пред централата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, от името на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, ВОЛЯ и НФСБ“, чрез организационния секретар на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Юлиан Ангелов и заместник-председателя на Организацията и съпредседател на Коалиционния съвет Искрен Веселинов, беше внесен сигнал до Главния прокурор на Р България Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Искрен Веселинов: ДПС трябва да бъде заличена

Поводът е скандалното посещение и изказването на лидера на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, в Анкара пред висш представител на турската държава, а именно:

Турция е нашата родина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя /б.а. България/ е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи. Истински.

Това изказване, подкрепено и с обещания за удвояване на гласовете от Турция на предстоящите избори, предизвика реакцията и протеста на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ пред централата на етническата партия.

Припомняме, че съгласно Конституцията, България е еднонационална държава с официален език – български. Според разпоредбите на Основния закон, партии на етническа или верска основа не се допускат в политическият живот на страната. За нас остава отворен въпросът защо една откровено антибългарска, протурска партия, за което самият ѝ председател свидетелства в изказванията си,  продължава да бъде легитимна, според българския съд.

Ето и част от мотивите на сигнала:

Излагаме твърдение, че „Движение за права и свободи“, регистрирана като българска политическа партия, извършва дейност, която по своята същност се явява противоконституционна и грубо погазваща забраната за създаване и функциониране на политически субекти, основаващи своята идеология на расова и етническа основа.

Изказването на Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, от 04.06.2021 г., председател на една от водещите политически партии в Република България, е силно обезпокоително. То поражда съмнение относно дейността и целта, с която същата е регистрирана. Освен съдържанието на така посоченото изявление на лидера на партията, още един факт бива крайно притеснителен. Дискутирането на един вътрешнополитически въпрос, какъвто са бъдещите парламентарни избори в страната, с лице, изпълняващо функция в държавен орган на друга държава, следва да се счете за вмешателство в суверенитета на Република България. Нещо повече, подобен въпрос се коментира не само от Председателя на законодателния орган на Република Турция, но и от този на един от политическите субекти, регистрирани за участие в изборите за Народно събрание.

Радина Лазарова
563 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Maryqrjwa

2021.06.11 | 09:03

15
М­­­л­а­д­­а­­­ ­­м­­­о­к­­­р­­а­ ­­­у­ч­­­е­н­­и­­ч­к­­а­ ­­ч­у­­к­­­а­­­ ­ ­­W­­­ ­­W­­ ­­­W­­ ­­.­­­ ­­­B­­ ­­­G­ ­­1­­­ ­7­ ­­.­­ ­­­C­­­ ­­L­ ­U­ ­­B
Kellymdpna

2021.06.11 | 08:52

14
М­­л­­а­д­­­а­­ ­м­­­о­к­­р­а­­ ­у­­­ч­­­е­­н­­и­­­ч­­­к­­­а­ ­ч­­­у­к­­­а­ ­­­ ­W­ ­­­W­ ­W­ ­­­.­­ ­B­­­ ­­­G­­ ­­1­ ­­­7­­ ­­.­ ­­C­ ­­­L­ ­­U­­ ­­B
Jenniferzafea

2021.06.11 | 05:08

13
М­л­­­а­­­д­­а­ ­м­о­к­­р­­а­­­ ­­­у­­ч­­е­­­н­­­и­­ч­­­к­а­­ ­­­ч­­у­­­к­а­ ­ ­­­W­­­ ­­­W­ ­W­ ­­­.­ ­B­ ­­G­­­ ­­­1­­­ ­­7­­ ­.­­ ­­C­­ ­L­­­ ­­U­­­ ­B
Lorenajegea

2021.06.11 | 01:38

12
М­­­л­­­а­д­­а­ ­­­м­о­к­­р­­а­ ­­у­­­ч­­­е­н­­и­­­ч­к­а­ ­­­ч­­­у­­к­­­а­ ­­ ­W­­ ­W­­­ ­­­W­ ­.­­­ ­­B­­ ­­G­­­ ­­1­ ­­­7­ ­­.­ ­­­C­ ­L­ ­­U­­ ­­­B
Robinmpuma

2021.06.10 | 21:22

11
М­­л­­а­д­­­а­ ­м­­о­­­к­­р­­­а­­­ ­­­у­ч­­­е­­­н­­­и­­ч­­­к­а­­­ ­­ч­у­к­­­а­­­ ­­­ ­­­W­ ­W­ ­W­­ ­­­.­ ­­B­­­ ­­G­­ ­­­1­­ ­­­7­­ ­­­.­­­ ­­­C­ ­­L­­ ­­­U­­ ­­B

2021.06.10 | 12:59

10
ДАНС подслушва 6 милиона българи, но не може да натръшка шепа депутати. Тази държава е на самотек.

2021.06.10 | 12:53

9
Кой пази България от б е з с т о па н с т ве но с тта а на ДАНС?

2021.06.10 | 12:46

6
С какво се занимава ДАНС освен с подслушване на студенти?

2021.06.10 | 12:48

8
Тази продънена държава е оставена на самотек. Мислите ли, че в САЩ и Канада има етническа партия като ДПС, която „пази мира"?
gfgfjjj

2021.06.10 | 12:48

7
А четири години като управялахте заедно не пускахте жалби нали , даже Борисов в едно интервю преди миналите избори намекна какво ще бъде следващото управление с претекст стъбилноста уж в държавата герб , дпс , оп - добре че българския народ не позволи това да се случи
098

2021.06.10 | 12:46

5
Какви претенции има този турчин в България ?

Добави коментар

Водещи новини