Радев: Възвръщането на доверието в изборния процес е основната задача

  • 07 юни 2021 11:47

  • 1947
  • 53
 Радев:  Възвръщането на доверието в изборния процес е основната задача
© Булфото (архив)

„На политическите партии ще повторя да бъдат внимателни, да търсят обединение около ценности и приоритети, да не бързат да се нападат, защото ще се срещнат в парламента след това. Ще бъдат изправени пред най-трудната и важна задача – да съставят правителство. България трябва да има правителство след предстоящите избори". Това заяви пред журналисти президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

„Вярвам че въпреки тежкото наследство и заварените договорки, ЦИК и служебното правителство ще положат всички усилия, така че да се гарантира машинният вот на предстоящите избори. Възвръщането на доверието в изборния процес е основната задача. Вярвам, че ще се предприемат всички необходими стъпки то да се възвърне и да имаме честни, прозрачни и свободни избори", допълни той.

Радев ще бъде на посещение в Пловдив

Президентът коментира и санкциите, наложени от САЩ. По думите му България трябва да избегне тежките финансови санкции и да защити българските държавни фирми, които попадат под ударите на Закона "Магнитски".

„Това е прецедент за ЕС. Виждате, че 10 години уж вървяхме към европейско развитие, а се озовахме редом със Судан, Саудитска арабия. Служебното правителство е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за държавните институции, за българските граждани във финансово отношение. Длъжни сме да защитим финансовия интерес на страната. Представете си, че държавни и бюджетни организации по някакъв начин попаднат под тези санкции. Какво правим тогава? Това ще означава, че не сме си свършили работата”, каза още Радев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1947 53

Свързани новини

Коментари 53

Добави коментар
Suzanneappza

2021.06.07 | 16:29

53
М­л­­а­­­д­­­а­­ ­­м­­­о­к­­р­­­а­ ­­­у­ч­­­е­н­и­­­ч­­­к­­а­­­ ­­ч­­­у­­­к­­а­­ ­­ ­­­W­­ ­­­W­­­ ­W­ ­­­.­­­ ­­B­­ ­G­­ ­­1­­ ­7­­ ­.­ ­C­­­ ­L­­­ ­U­­ ­­B
А БЕ

2021.06.07 | 15:55

52
Тоя какво се е разшетАл като нЕкоя цветарка ???!!! Смешен си Другарю ! Жалък си !!!! Още малко ти остава и после на село при кокошките !!!!!!!!!
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.06.07 | 15:42

51
Гейберския peв приключва с Магнитcки.

2021.06.07 | 14:57

36
Масачузетския университет е открил нов вид под-човек,той не се различава външно от човека единствената разлика е че мозъкът му е останал недоразвит на нивото на маймуна,под-човека засега е наречен ТИКВАК,университета няма обяснение защо мозъка на ТИКВАКА не се е развил през вековете.

2021.06.07 | 15:40

50
Оха ТИКВА нама ли да пуснеш в ефир как славуца ти разпори анала и то два пъти,сега и Радун ша та разцепи няколко пъти,кажи зарасна ли ти анала в болницата,закърпиха ли го добре,кърви ли още.
те ти червен цървулко

2021.06.07 | 15:39

49
ТИКВА член на БКП и майор от УБО агент-доносник БУДА болшевик та дрънка.
ИМА ОБЯСНЕНИЕ,

2021.06.07 | 15:37

47
ЧЕ СИ ЧЕРВЕН ЦЪРВУЛ ХОХОХО

2021.06.07 | 15:28

45
ЕЕЕЕ голем майтап,ТИКВЕНИЦАТА как се оправдаваше,квичеше и грухтеше,лъжеше кат дърта циганка,ма не съм аз бе бате,не съм земал,кръста са бе бате,не бях ме ние те бяха бе бате,кълнЪ са бе бате не беших пипал златото аз.
САЩ до бесепарския олигофрен радеф

2021.06.07 | 14:22

25
Ааа, значи можело. Това е задачата на едно служебно, назначено, а НЕ избрано от СУВЕРНА, т.е. от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД правителство , другарю руски шпионин радефф! ЕДИНСТВЕНАТА задача на такова правителство е да организира следващите избори, а не да управлява от твое име!
ДО НАШИБАНИЯ

2021.06.07 | 15:38

48
ОТЧАЯН СИ ТО Е ВИДНО
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.06.07 | 15:30

46
Какво е "СУВЕРНА" ма, амбриаж? Слyжeбнoто правителство е назначено от човек, за когото са глаcyвали 2,5 милиона българи, от които 280 000 гейбери. Колко глаcyваха за банкянския пyтьо?

2021.06.07 | 15:25

44
Психическото състояние на Р. Радев е патологично явление! Действията му се ръководят от неистовото желание да прилича на някого, на когото тайно се възхищава и завижда до полуда, но осъзнава, че никога не може да бъде като него, защото самата природа го е създала като една озлобена, егоистична, комплексирана, вечно недоволна и нещастна твар! Това скрито, вътрешно преклонение и стремеж за подражание към човека, издигнат тайно в неговото подсъзнание в култ (разбирай Б. Борисов) води до налудничавото желание за отмъщение и дори физическа разправа, с цел този недостижим за него образ да изчезне от света! Той е неговата злощастна карма! Затова всички негови словоизлияния започват и завършват с Б. Борисов! Не съм психиатър, но сигурно в тази наука има точна, специфична терминология за такъв вид патология. Горко му на такъв нещастник! Горко и на наивните българи, които се довериха на извратеното его и жаждата за мъст и власт на нещастния българомразец „Фигурант”, който ги използва за задоволяване на собствената си егоистична мания за лидерство, без никаква реална оценка на собственото си нищожество! ! Горко ни и на нас, всички българи, ако не се мобилизираме на 11 юли. Единствения изход да спасим родината си е да ГЛАСУВАМЕ ЗА ПЪЛНО МНОЗИНСТВО на доказалата се като най-отговорна за бъдещето и стабилността на България политическа партия ГЕРБ!! Само това ще ни спаси!

2021.06.07 | 15:24

43
САЩ не са обвинили нито ББ нито Гешев нито Цацаров! Хаха пожертвахте даже Ш-ши Васко и руския поток само да се спасите, но САЩ каза! А политика, който ще посочи САЩ е Му-чо Радев ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Американците разказаха играта на червените.Американците ви казват, че няма да ви мине пълзящия преврат! Това ви казват американците! /////////////////////////////////////////////////////////////// Москва загуби червения пуч! Мунчо Чехъла пътува към Магнитски! Да живее фамилията Гешеви! Един Гешев ви започна втори Гешев ще ви довърши! Народа на БГ Ви благодарим САЩ! ///////////////////////////////////////////////////// САЩ им каза, че няма да се получи, да се смени Гешев с червен, послушко..ББ вече каза истината на Хeро Мустафa!

2021.06.07 | 15:24

42
ПРИ ИЗДАВАНЕТО НА ВЛАСТТА, ПЕЕВСКИ Е В АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА, А БОЖКОВ ИЗБЯГА В ДУБАЙ С 18 ОБВИНЕНИЯ,. ЦВ. ВАСИЛВЕ ПЪК Е БЕГЛЕЦ В БЕЛГРАД. ХА СЕГА КОЙ Е СВЪРЗАН С ОЛИГАРСИТЕ, АМИ КОЙ, БСП И РАДЕВ, КОИТО НАПРАВИХА БОЖКОВО ПРАВИТЕЛСТВО И СЕГА ШЕФА НА НАП, СВЪРЗАН ТЯСНО С БОЖКОВ, ЩЕ ПРАВИ СПИСЪЦИ, ХОХОХОХО

2021.06.07 | 15:24

41
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата..

2021.06.07 | 15:11

40
Президента да каже колко гербераста е онодал днес,друго не ни интересува.

Добави коментар

Водещи новини