Кадиев: Назначението на Румен Спецов е грешка и трябва да бъде отстранен

  • 02 юни 2021 08:17

  • 1039
  • 3
Кадиев: Назначението на Румен Спецов е грешка и трябва да бъде отстранен
© Булфото

Назначението на Румен Спецов като директор на НАП е грешка и трябва да бъде отстранен. Това заяви Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в в ефира на bgonair.

По думите ми Спецов няма как да осбясни, че е продал фирмата си на "сламен човек", когато е започнала  данъчна ревизия на дейността ѝ.

Припомняме, че министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на заяви, че е готов да се раздели със Спецов, ако проверка установи, че той е продал фирмата си през 2016 г., знаейки, че срещу нея тече данъчна ревизия и че ще нанесе щета на бюджета.

"Зададох няколко въпроса на Министерството на финансите и се надявах да дадат отговори, не трябва да има петна по репутацията. Отговорът на НАП беше формален. Преди ревизионните акт е самата ревизия, която не трае две седмици. Всяко ревизирано лице разбира накъде отиват нещата, особено ако е бивш служител на Агенцията", заяви Кадиев.

Нови въпроси около шефа на НАП - ще бъде ли сменен Румен Спецов?

Според Кадиев щетата вече е нанесена, а колкото по-бързо дойде оставката на Спецов - толкова по-добре.

"Не че имам против Спецов. Ако имаш съмнения в ръководството относно данъчни престъпления, няма начин такъв човек да е ръководител, защото това рефлектира на администрацията надолу. Казусът е морален, не е незаконен. Фирмата към момента на продажбата е била в ревизия и той е виждал накъде отива ревизията. Ако не подаде оставка, трябва да обясни как е продал дяловете си по време на ревизия", заяви още той.

Няма как да си позволим да се заиграваме с НАП или с НОИ, категоричен бе Кадиев.

Попитан как гледа цялостно на служебния кабинет, той заяви, че е трябвало да има повече промени. "Задачата му е да изчегърта лошите практики и кадри, а не да сменя администрация. Това, което се случва в ББР е ужасяващо. Няма кой да плати една такса, бойкот на едните и бойкот на другите на фона на дадени 1 млрд. лева на политически лица. Това Агенция Митници си е агенция Митници, това е занаят, а не полицейска служба. Огромна част от дейността на митниците е да обслужва бизнеса", каза той.

Попитан коя кандидатура ще подкрепят за президент, той заяви, че вече има ясна кандидатура и тя е на Румен Радев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1039 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Mandycteha

2021.06.02 | 18:10

3
М­­­л­а­­д­­­а­ ­м­о­­­к­­­р­­а­ ­у­­ч­­е­­н­­и­­ч­к­­­а­ ­­­ч­­­у­­к­­а­­ ­ ­­W­­­ ­­W­ ­­­W­ ­.­­ ­B­­ ­G­­­ ­1­ ­­­7­ ­­.­­ ­C­ ­L­­­ ­­­U­ ­B

2021.06.02 | 09:07

1
НА ГЛАВИТЕ ЩЕСЕ ИЗПРАВИМ НО ГН БОЙКО РАШКОВ ЩЕ БЪДЕ СЛЕДВАЩИЯТ МИНИСТЪР НА МВР В СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО.КАКВОТО И ЩЕ ДА СТАВА.
Димитър

2021.06.02 | 09:31

2
Значи ще фалшифицирате изборите.Затова ли са ви машините с хакнатия софтуер, ама този път ще хвърчат глави.

Добави коментар

Водещи новини