Плевнелиев: Лично аз рисувам мастър плана на София тех парк

  • 18 май 2012 06:25

  • 1190
  • 3
Плевнелиев: Лично аз рисувам мастър плана на София тех парк
©

Президентът представи идеята за София тех парк на среща в НАСА.

В следващите месеци София тех парк ще се превърне в реална платформа, посочи държавният глава. Той обясни, че проектът ще бъде финансиран изцяло от европейските фондове.

„Парите са налични, но това не е достатъчно. Ако нямаш ясна концепция, нямаш и партньори”, посочи президентът.

Според него, след реализирането на проекта за технологичен парк България може а се превърне в регионален лидер в информационните технологии.

„Има много талантливи българи навсякъде по света и аз искам да имат шанс да се върнат в България. Трябва да вземем решение за концепцията на този парк”, каза Плевнелиев.

По думите му, в България хората все още не вярват в проекта и затова е необходимо да се говори и да им се дават примери с действащи технологични паркове.

"Започнах да рисувам лично аз мастър плана на София тех парк. Аз съм един от малкото хора в България, който е правил подобни концепции. Няма да скрия личната си страст към това България да се позиционира с подобни, изключително съвременни платформи и механизми по пътя на високите технологии и по пътя на богатството, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Не бива да живеем от днес за утре, трябва да мислим дългосрочно, за мен като президент е много важно, освен че трябва да правим пречиствателни станции и инфраструктура, аз мисля, че е изключително отговорно към бъдещото поколение на България то да получи възможност за реализация във високо технологичните индустрии. Освен чисто битовите дребнотемия България трябва да успее да прескочи летвата и да гледа напред”, каза държавният глава.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се срещна с изпълнителния директор на Cisco John Chambers.

Те обсъдиха възможността на Cisco да участва в един от най иновативните проекти на България – „София тех парк". Паркът трябва да се превърне в център на балканите за иновативни технологии.

Паркът ще даде възможност на студенти и предприемачи да се съберат на едно място заедно със световните информационни компании, с които да обсъждат и евентуално - финансират техните начинания. В парка също така ще има и обучителен център, който ще бъде кръстен „Джон Атанасов".

Плевнелиев коментира: „Разбрахме от Cisco, че трябва да сме прозрачни в поставянето на целите ни в парка. Да създадем среда за хората в която да имат свободен достъп до световни капацитети".

От Cisco похвалиха българския си офис, начело с Борислав Димитров. Офисът е в основата на разработката на един от последните им продукти - Quad 3. Продуктът е смесица от „Фейсбук" и иновативно бизнес решение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1190 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
яна

2012.05.18 | 17:14

3
Не е станало ясно, че ще окажат съдействие, а само, че нашият ги покани! Няма какво да се изсилва.
Надя

2012.05.18 | 15:37

2
Не знам дали е бил добър по "рисуване",но все си мисля,че трябва по-сериозно да се отнесе към проекта!Това е голяма възможност,нека не я изпускаме!
ЖОРО

2012.05.18 | 15:37

1
По-добре да си беше останал министър - не е за президент!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини