Плевнелиев: Аз ходя само на Запад, защото имам самочувствие

  • 17 май 2012 09:25

  • 1375
  • 8
Плевнелиев: Аз ходя само на Запад, защото имам самочувствие
©

Разбирайте го, както искате нещата, но аз ходя от София на Запад, а други ходеха в друга посока, заяви президентът на Република България Росен Плевнелиев  пред българската бизнес общност в Сиатъл.

„Имам самочувствието да говоря езиците, да имам какво да кажа. За да бъдеш успешен, трябва да ти имат доверие. Доверие се гради. Дошъл съм тук, за да градим доверие с наш стратегически партньор по всички нива. Америка е важна, тя е важна и заради вас”, подчерта държавният глава.

„С малко повече кураж и самочувствие, с много повече работа, ние можем да задминем много други нации. България е стабилна държава и това е много важно, защото в следващите години тази стабилност може да бъде надграждана, защото има здрави основи. За съжаление в много държави основите са напомпани с огромно количество кредити и сега ще трябва да се създават здрави основи. Със сигурност България ще се развива. За мен въпросът е с каква скорост ще се развива.

България има своя туризъм, има своето земеделие, но ние искаме повече. И това е една от задачите, по която толкова много работя – да създадем устойчив национален план независимо кой е на власт, не парче на парче”, посочи Плевнелиев.

Президентът увери българската общност в Сиатъл, че България е в добри ръце и на прав път. Имаме дългосрочен план за развитие, нищо няма да се случи от днес за утре, но много неща в дългосрочен план ще се случат както трябва, посочи държавният глава.

„Искам да ви поканя, когато сте в България, президентската институция е отворена. Ние променихме много нещата там. Ако имате инициативи, които трябва да бъдат подкрепени от България, ако имате добри идеи, ние сме за това – за да ви чуем, и сме за това – да сме честни с вас, ако нещо не можем да го свършим, ще ви кажем – съжалявам, не става. За да надграждаме успеха, трябва да покажем успеха.Той ще се роди някъде – в една, две, пет добри инициативи. България със сигурност подобрява имиджа си в Европа”, каза още Плевнелиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1375 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
даная

2015.01.05 | 15:28

8
Този пък смешко , какво самочувствие има ... ние сме умрели от скръб той самочувствие имал
Виктор

2015.01.05 | 15:27

7
Лайно смотано,проамериканско.Затова ли не почете 300 хилядите жертви в Руско-турската война от страна на Русия,Украйна,Финландия и Румъния.Затова ли не произнесе една благодарност.Подлога,по-голяма и от Бойко Борисов,на малкия пръст на Първанов не можеш да стъпиш.С тия визите в САЩ,не си мисли ,че ще ти се възхласват,само ни излагаш.Човек ,който не уважава и помни историята,като ТЕБ,е съден да я повтори.И този КАПУТ бил ГЛАВНОКОМАНДВАЩ,че ти повреме на война ще се НАСЕРЕШ бе,ще се скриеш в ГОЛЯМАТА си къща в Гърция,ЗАГУБЕНЯК.
USSR

2014.01.31 | 08:21

6
... Сърбите са казали : " ... от българите 95% са умни и интелигентни хора ... но почти винаги са ги управлявали останалите 5% прости и невежи ... а при нас 95% са тъпи ... но ни управляват останалите 5% които трябва ... " Та това е ... България винаги е била водене от национални предатели като този ГЕЙ ... какъв президент и главнокомандващ на българската армия може да бъде тази марионетка ...

2012.06.21 | 20:13

5
Ма що не вземеш и Първанката и Станишката бе вуйчо,и те свят да видят че се пропиха в таз Москва
USSR

2012.06.21 | 20:12

4
... Нещастник ... кукла на конци ... "имал самочувствие и само на Запад ходел " ... този гей ли е или президент ... С тези изцепки ставаш само за назидание ... Та ти на Изток ако искаш да ходиш трябва първо чело да биеш и разрешение да искаш ... а при Путин само обувките ще лъскаш ... западна марионетка такава ...
Виктор

2012.06.21 | 20:12

3
Какъв ЗАПАД бе смешко.Запазът ли те освободи,запазът ли освободи Европа от хитлеро-фашизма,Западът ли ти прати самолети ,когато имаше пламнали пожари в България.Западът ни НЕНАВИЖДА,а ние се бутаме,само заради евтината работна ръка и евтините дестинации не са ни изхвърлили още.Научи историята,ние сме държава на Изтока,и колкото и да ти е неприятно 1300 години на Изток,не могат да се променят за твоя мизерен мандат.Америка нищо не е направила за нас,а само иска.базата още ни се плаща за нея,както на Турция.Смешко.

2012.06.21 | 20:12

2
Педалчето Плевнелиев, България колкото пъти е дърпала на Запад, толкова пъти е свършвала в ямата с лайна. Благодарим ви, господим Плевнелиев, че загробвате България! Вечено ще ви помним!
asdasd

2012.05.18 | 10:47

1
"Разбирайте го както искате нещата"...без коментар, ама не знам кой да псувам, президента или авторката.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини