Вицепрезидентът в Свищов: Най-ценното богатство на България са образованието, културата и духовността

  • 28 май 2021 12:41

  • 343
  • 4
Вицепрезидентът в Свищов: Най-ценното богатство на България са образованието, културата и духовността
© Пресцентър Президентство

„Най-ценното богатство на България са образованието, културата и духовността. Култа към образованието и културата трябва да предаваме на поколенията.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на честването в Свищов на 165 години Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и 150 години от съществуването на читалищния Драматичен театър, съобщиха от президентския прессекретариат.

„Свищовлии, горди сте, че 165 години пазите и развивате тази светиня, създадена още преди да се роди третата българска държава“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и цитира част от учредителния протокол на читалището, в която са посочени думите пламък, родолюбие и сърце. „Тези качества на българския характер не сломиха българския народ през вековете“, посочи вицепрезидентът.

„165 години са и голяма отговорност. Дали в 2021 г. сме достойни за пожертвованията на онези хора, дали сме на висотата на тези, давали и последния си грош за доброто образование на децата си“, запита в приветствието си Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът определи читалището като уникална българска институция и посочи, че то има своята огромна роля в настоящето и бъдещето. „В този труден и тревожен свят, сред многобройните му изкушения читалищният храм притегля с нова сила децата ни – да развиват талантите си, да се учат на любов към родината, да познават българската история, литература, култура“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът ще бъде гост в Свищов на честването на 165-тата годишнина на първото българско читалище

„В седмицата, в която честваме българските букви, словото и духовността, трябва силно и ясно да заявим, че България е държавата, която опази Кирило-Методиевото дело и разпространи по целия славянски свят писменост и култура“, подчерта вицепрезидентът.

По повод 165-ия му юбилей Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , удостои Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ с почетния плакет на вицепрезидента и подари на библиотеката му романи на Антон Дончев.

По-рано вицепрезидентът Йотова проведе среща с кмета на Свищов Генчо Генчев, на която беше изтъкната необходимостта на държавно ниво от добро планиране за равномерното развитие на всички региони на България.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
343 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Mitaka

2021.05.28 | 14:10

4
Тая ще се спука. какъв гъз и корем отпрала, фабрика за лай....а
Ее

2021.05.28 | 13:42

3
Не им се откъсна от сърцето по едно дронче, за учениците :)

2021.05.28 | 13:06

2
ГНУСНА ПЪРВОБИТНА ЧЕРВЕНА КРАВА НЕ ПРОЧЕЛА И ЕДНА КНИГА
Някой

2021.05.28 | 12:55

1
Браво! С културата на пРЕЗИДЕНТО масово ще се играе казачок и руски пляски.

Добави коментар

Водещи новини