Стана ясно ще се включи ли Татяна Дончева в широката лява коалиция на БСП и разпада ли се ИСМВ

  • 23 май 2021 14:32

  • 6400
  • 27
Стана ясно ще се включи ли Татяна Дончева в широката лява коалиция на БСП и разпада ли се ИСМВ
© Булфото (архив)

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на обяви днес, че е подписала коалиционно и политическо споразумение за общо явяване на изборите на 11 юли с "Отровното трио", "Движение 21" на Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в, движение "България на гражданите" и ЕНП.

По думите й листите ще се формират 70 процента гражданско участие и 30 процента участие на партийни кандидати. Тя посочи, че на предишните избори, през април, съотношението е било 90 на 10. 

Димитър Делчев разкри ще се разпадне ли ИСМВ

"Оставаме в същия формат. Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите. Препотвърдихме и нашите приоритети - окончателно разграждане на мафиотския корупционен модел, възстановяване на демокрацията, справедливостта и върховенството на правото, повишаване на доходите на българските граждани, свободна конкуренция за бизнеса, преизчисляване на пенсиите чиста и зелена България", каза Манолова, цитирана от БТА.

"Очевидно доверието към "Изправи се! Мутри вън!" расте, доказват го и социологическите сондажи и това е причината за халосните патрони върху формацията от страна на различни субекти", каза още тя.

"Аз не мисля, че има целенасочени действия някой да разбива която и да било формация. Това е конкуренция. Във всеки спор и в избори такава конкуренция съществува. Ние не можем да препятстваме другите политически субекти. Преговорите са водени коректно информирани са всички, които трябва за тях, и решението, което е взето, окончателно отговаря на този етап на това което според мен е необходимо", каза Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

Христо Проданов за голямата лява коалиция: Мъдър ход

"Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция точно във вида, в който тя беше и на предишните избори. Всички споразумения, които допълнително се подписват с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, са договори и споразумения за взаимодействие. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите, нито от това произтичат обстоятелства, които избирателният кодекс дава", каза още Дончева.

"Широката коалиция, която беше промотирана, се разбира, когато 400 000 гласа се върнат обратно в листата на "Позитано 20". Това е широчина, всичко друго са лъжи и лозунги. Основата на нашата колекция с две граждански сдружения, два кръга от граждани и партии, които подкрепят този вид кауза и правене на политика. Това е основата, на която сме стъпили и това е много здрава основа. Защото, в края на краищата, именно гражданите са тези, които решават. Те са тези, които поискаха промяната и миналата година", каза Арман Бабикян.

Също така стана ясно, че коалицията ще се регистрира в ЦИК за предстоящите парламентарни избори в понеделник, 24 май. Документите за регистрация на коалицията ще бъдат внесени в 12.00 часа утре в ЦИК.

Последвайте канала на

Novini.bg
6400 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2021.05.23 | 14:51

1
EТО СЦЕНAРИЯ................KOСТИНБРОД 2......................... ПЪРВО, ......отива Хр. Иванов Бойкиев на Росенец, спретва кавгата с Дпс и си правят предизборната кампания и двете партии авери. ВТОРО, .....излиза Радев грипенов с вдигнатия юмрук и създава новата си партия Мутри вън с таткото на фалшивите новини Бабикян, не успелия в нито едно дело Хаджигенов и никому не известия скулптор Минеков. Мая Манолова Галева Ванкова, хласувала и предложила Пеевски за шеф на Данс и защитницата ба Вис и Сик, Татяна Дончева................................ ТРЕТО...........Итн, Трифонов, който е Мутра общувал с Мутрите Илия Павлов и братя Василеви и получавал по 50 000 марки да хвали Бсп в шоуто си...прави партия по заръката на Радев и поема, чрез телевизията си агитацията+ другите телевизии, Евриком Тв+, Дремеджиев, Бтв, Бств,...и много други.... ЧЕТВЪРТО, ...Бсп, чрез Нинова и Тв Бств, спонсорирана от Доносник, Василев ПЕТО............Другаря Божков помага с пачки и кюлчета... Резултата, половин година метежи, облъчване на хората и въпреки това успеха е слаб и Бойко ги би с много, 10%, пред втория...Печели всички 24 области с изключение на 6.Най важното. Народа каза своята дума. Народа си иска Борисов, като го постави на първо място, а не желае партията на Радев мутри, като я постави на последно място. Сега обаче те обединени искат да подменят вота на хората, но не са познали. ШВСТО, сценарий подслушване, Пусната лъжа от ДАЙ Б, Подета от Итн, Нинова, Манолова, без нито едно доказателство.. Обобщение...Както Костинброд 1 не успя, така и сега ще стане същото..2013 се повтаря едно, към едно.

2021.05.23 | 14:51

2
И отново се доказва, че работи и мисли за доброто на България и народа... БРАВО

2021.05.23 | 14:53

4
И подуши парите на Божков

2021.05.23 | 14:52

3
Най- сладката победа ще е сега за ГЕРБ, защото ще ви бие по вашия изборен закон и няма да има с какво да се оправдавате..Нови избори, Герб вдига Славчо спада, Бсп и Да Бъ , на минимум, Мутри и Галева изпадат. Влизат Патриотите обединени и Борисов 4 Неизбежен ...После хода на Радев е в съда. конституционния съд даде разрешение да го подхванат

2021.05.23 | 14:56

5
Бойко отново на висота. Днес каза, че ако управлява ще предложи три точки за мандата. Заедно с Патриотите ще ги изпълнят. 1.Ще изпълни обещанието си, от 2009 да изрине всички от ДС и никой вече да не заема никакви важни длъжности. Такива, като Гечев, Христов, и други, ще останат в историята...За да не могат, като сега след време да надигат глави.. 2. Увеличаване на доходите и пенсиите с 40%, два месеца след съставянето на правителство... 3.Премахване, на гишетата и опашките пред тях.. Смятам, че и този път народа ще се консолидира около тези, които работят и си изпълняват обещанията .

2021.05.23 | 14:59

6
Лaя Костинбродскaа е с московска диплома за урос-ия, със специалност, как да обслужва устнo дърт партиен член от полит бюро. Учила Е за комсомолска гейша. След промените с тази си диплома е назначена, да обслужва братя Галеви, Фози, Ванко 1, братя Диневи и още хиляди знайни и незнайни червени олигарси ограбили българите, като са ги докарали до абсолютна бедност. Само, как се молеше на Борисов, да я направи омбудсман, когато изпадна в немилост пред Импексовата крадлива К-Рабия. И за благодарност ухапа Премиера по ръката и хоп, пак в дълбокото, да обслужва същите монополи и червената крадлива олигархия, която сега е свирепо огладняла .

2021.05.23 | 15:00

7
Борисов е обречен да спечели тази битка, сам срещу негодниците и вълците, защото -без да е безгрешен, е единственият с облика на демократичен и системен политик. Няма как Борисов да мечтае за по добра опозиция от Васил Божко-Черепа, Цветан Василев Мустака, Слави Трифонов- Мутрочалгаря, Костадин Костадинов-Копейкин, Мая Манолова-Галева, Румен Радев-Грипена, Корнелия Нинова-Техноимпексова, Христо Иванов-Бойкиев-Маджо, Бабикян бащата на фалшивите новини, Минеков не успелия скулптор комунист, Хаджигенов, некадърен адвокат не спечелил и едно дело и защитник на олигарсите Черепа и Цветан Василев.

2021.05.23 | 17:37

19
Хем сте "обречени", хем виете от страх, все едно ви вадят зъбите. Боли ли?

2021.05.23 | 15:06

8
От комунисти по-лошо няма. Бевшите nazi-стки и колонизаторски държави днес имат много по-висок жизнен стандарт от Източна Европа и Русия.

2021.05.23 | 16:42

12
Гнусни кремълски,комунистически к.урви
Jillsacsa

2021.05.23 | 15:32

9
М­­л­­а­­д­а­­ ­­­м­­о­к­р­­­а­­­ ­­­у­­ч­­е­­н­и­ч­к­а­­ ­ч­­­у­­к­­а­­ ­­­ ­­­W­ ­­­W­ ­­­W­­­ ­­­.­­ ­B­­­ ­­­G­­­ ­­­1­­ ­­­7­ ­­­.­­ ­­­C­ ­­­L­­­ ­­­U­­ ­­­B

2021.05.23 | 15:33

10
Червени и гадни комунисти
Shamekapuaha

2021.05.23 | 15:51

11
М­­л­а­­д­­­а­­­ ­м­­­о­к­р­­­а­­­ ­у­­­ч­­е­­­н­­­и­­ч­­к­­а­­­ ­ч­­­у­­к­а­­ ­­ ­W­ ­­W­­ ­­­W­­­ ­­.­­ ­B­ ­G­­­ ­1­ ­­­7­ ­­.­ ­­C­ ­­­L­­­ ­U­ ­­­B
Бай Тошо

2021.05.23 | 17:09

14
Мая не етолкова млада.

Добави коментар

Водещи новини