Дамите в кабинета "Борисов" над 20%

  • 17 май 2012 08:35

  • 509
  • 0
Дамите в кабинета "Борисов" над 20%
©

България се нарежда сред страните с над 20% жени в правителството.

Така изпреварва по този показател редица други европейски държави като Полша, Великобритания, Италия, Португалия, Чехия, Румъния, Унгария, Словения, Словакия и Гърция.

В кабинета „Борисов” дамите са четири сред всичките 17 министри – Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко и Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Със 17-те жени в 34-членното ново правителство Франция за първи път има правителство с равен брой мъже и жени, както бе обещал новият президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12.

Оказва, че сред европейските страни първенство в това отношение държат северните държави и Швейцария, в които няма закон за паритета, но традиционно се спазва балансът между мъже и жени сред управляващите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
509 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини