Стела Балтова пред посланика на Украйна: Работим за доверието на туристите

  • 18 май 2021 20:05

  • 534
  • 4
Стела Балтова пред посланика на Украйна: Работим за доверието на туристите
© Министерство на туризма

"Украйна е един от приоритетните пазари за туризъм у нас и като правителство много сериозно оценяваме приятелските ни отношения". Това заяви министърът на туризма Стела БалтоваСтела БалтоваСтела Балтова е служебен министър на туризма в кабинета на Огнян Герджиков. С указ на по време на срещата си с посланика на Украйна Н.Пр. Виталий Москаленко, съобщава пресцентъра на ведомството.

Тя коментира, че основната задача на служебното правителство е бизнесът да работи спокойно в пандемията от COVID-19, както и да бъдат облекчени условията за влизане в страната.

Министрите Стела Балтова и Бойко Рашков обсъдиха съвместни мерки за предстоящия летен сезон

Министър Балтова каза, че съгласно последната заповед на министъра на здравеопазването граждани на Украйна вече могат да влизат на територията на страната ни с негативен PCR или антигенен тест, с документ за завършена ваксинационна схема или чрез документ, показващ положителен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест - за лицата, преболедували COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване.

„Това означава „добре дошли в България“, категорична е министър Балтова.

Служебният министър увери посланик Москаленко, че мерките, които се вземат във връзка с епидемиологичната обстановка, са ясни и се спазват стриктно.

„Проверките ни са регулярни, като отговорността на сектор туризъм е на най-високо ниво“, поясни министърът.

Тя изтъкна и факта, че България е част от туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена (Safe Travels Stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). По думите ѝ Министерството на туризма развива много активна дигитална кампания за украинския пазар в социалните мрежи, която ще бъде надградена и това лято.

От своя страна Н.Пр. Виталий Москаленко благодари на министър Балтова за срещата и уточни, че голям брой туристи от Украйна имат желание да посетят България и изрази надежда, че броят им ще бъде по-голям от миналата година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
534 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Amandarwmoa

2021.05.19 | 16:38

4
М­­л­­а­д­­а­ ­­­м­о­­­к­­­р­­а­­­ ­­у­­ч­­е­­­н­и­­ч­­­к­­а­­­ ­­­ч­­­у­­­к­­а­­­ ­­­ ­W­­ ­W­­­ ­­W­­ ­.­­ ­B­ ­­G­­­ ­­­1­­ ­7­ ­.­ ­­C­­­ ­L­ ­U­­­ ­B
Christinebobqa

2021.05.19 | 03:17

3
М­­­л­­­а­­­д­­­а­ ­м­­­о­­к­р­­а­­ ­у­­­ч­е­н­­­и­ч­­к­­а­­­ ­­­ч­­­у­­­к­а­­ ­­ ­­W­­ ­W­ ­W­­­ ­.­ ­­­B­­­ ­G­ ­­­1­­ ­­7­ ­­.­­ ­­­C­­ ­­L­­­ ­­U­­ ­­B

2021.05.18 | 21:33

2
Украинците не са глупав народ и нашето море едва ли представлява интерес за тях..... Както и за нас българите.... Гърция Турция са прекрасни дестинации
XXX

2021.05.18 | 21:11

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини