Плевнелиев към американците: Справяме се добре, у нас може да се прави бизнес

  • 16 май 2012 20:27

  • 1326
  • 11
Плевнелиев към американците: Справяме се добре, у нас може да се прави бизнес
©

България е добро място за правене на бизнес, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Той участва в кръгла маса в Сиатъл на тема: „САЩ и България: Да градиш мостове чрез бизнес”. На форума присъстват около 40 представители на американския бизнес в областта на информационните технологии, инфраструктурата, бизнес-развитието, както и  българският посланик в САЩ Елена Поптодорова и американският посланик Джеймс Уорлик.

Като предимства за правене на бизнес в България президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното изтъкна членството на България в ЕС.

„До 2020 г. трябва да имаме 75% заетост и 3% ръст на БВП от иновации и до 20% ограничаване на вредните емисии в атмосферата и повишаване на енергийната ефективност, инвестиции в образованието. Работим по националния си план за развитие до 2020 г., който ще е в синхрон с тези цели и това го прави много специален. Ще бъде направен по много прозрачен начин, съвместно с бизнеса и НПО. Заедно с ЕК ще положим усилия изпълнението на тези приоритети да бъде финансирано от структурните инструменти/фондове на ЕС заедно с публични средства. Можете да планирате, можете да се успокоите, защото България има дългосрочна визия и без значение от кой цвят и от коя партия са политиците, ние ще работим дългосрочно по тази визия, основана на националния план за развитие”, каза държавният глава.

„България може да разчита на един пазар от 500 млн. души в ЕС, който е достижим. България има и традиционно много добри търговски отношения със съседите си. Ниското ниво на инфлацията, около 2 %, заедно с провежданата устойчива фискална политика, гарантират, че целите за дефицита ще бъдат изпълнени, казват от МВФ. Накратко МВФ казва, че България се справя добре”, посочи Плевнелиев.

"Партньорството между България и САЩ е дългосрочно и много прагматично сътрудничество. Това за нас е много специална връзка", каза още президентът.

„Като президент моя основна цел ще бъде да направя всичко възможно да разширя хоризонтите, да ускоря, да мотивирам и да доведа до резултати и нови измерения българо-американското сътрудничество. Защо България е добро място за правене на бизнес”, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1326 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2015.07.04 | 19:49

11
Къв бизнес бе мушморок кой му е зор за тебе бе тъпак смотан и бизнеса с курви и дрога няма интерес вече у вас каммо ли нещо друго!!!
Dani

2012.05.20 | 20:05

10
Плевня,стига си ръсил глупости бе братче,стига цирк!То,че не си за там,не си-не ставаш за президент,язък,че гласувахме за теб!Не ставай за резил повече бе човек!

2012.05.20 | 20:05

9
Справяме се? Да, ВИЕ, ГЕРБерчетата, може би се справяте. На наш гръб. Ама НИЕ не се справяме. За 3 години доходите ни не мръднаха, а цените скочиха до небесата. И за какви 75% заетост ми говори тоя пръдльо? В момента е под 50%, а до 2020 ще останат още по-малко българи и още повече цигани. Как и какво ще накарате да работят циганите, бихте ли ми казали???
презеридента ни е пълен кретен, лошо

2012.05.20 | 20:05

8
плевнелиев, много мъка имав тази нашата страна! само като те слуша и чете човек и му иде да се гръмне! колко още можеш да преиначиш истинското положение в странат, тавагиш ПРЕЗЕРИДЕНТ! презирам те истински и човешки!
besen

2012.05.20 | 20:03

7
инфлацията в България е 12-13 %, но никой няма да я признае. 2% е утопична, справедлива и полезна за икономиката инфлация, каквато тук няма, и малко образован човек ще се изплюе в лицето на глупака президент, който мисли че може да го заблуди с тази лъжа
Boss

2012.05.20 | 20:03

6
Тоз се е нашмъркал якооо... или е на синтетична дрога - вече и на човек не прилича.

2012.05.17 | 11:14

5
БРЕ ИДИОТ СМОТАН,НЕВЕЖ И ПРОСТ.КАКЪВ БИЗНЕС ТУК БЕ РАСИМЕ.ТИ ЗОЩО НАПРАВИ ПАРИ В ГЕРМАНИЯ НА ГЪРБА НА БЕДНИЯ БЪЛГАРИН?ЗАЩО ТИ СЛОЖИХА ЧЕРЕН ПЕЧАТ В ПАСПОРТА?ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ МЕКОТЕЛО НЕЩАСТНО?
Песимиста

2012.05.17 | 11:14

4
"""Плевнелиев към американците: Справяме се добре, у нас може да се прави бизнес" """.Да вярно обаче само престъпен нали така Плевналиев такъв който не плаща данъци,заплати,осигуровки,и работи със машини и стандарти от преди 50 години .
Lora

2012.05.17 | 10:06

3
Кретен или не ние (вие) сте си го избрали!Прав е,че тук може да се прави бизнес и ако успее да убеди тези големи имена да инвестират у нас,ще е супер!Не мислпя,обаче,че той вдъхва респект!

2012.05.17 | 09:26

2
смотаняка сложил слушалки за превод.нали знаеш езици бе смотан олигофрен?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини