Новият земеделски министър с първа среща с протестиращи срещу ферма за норки в с. Маджерито

12 май 2021 14:16

Новият земеделски министър с първа среща с протестиращи срещу ферма за норки в с. Маджерито
©
4119 3

Служебният министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян се срещна с протестиращи срещу фермата за норки в село Маджерито в област Стара Загора веднага, след като встъпи в длъжност. Те го запознаха с искането си единствената такава ферма по рода си в страната да бъде закрита. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Петя Алтимирска, председател на сдружение "КАЖИ", която е един от организаторите на протеста, заяви, че трябва да бъде извършена проверка във фермата, тъй като тя не отговаря на здравните изисквания и хуманно отношение към животните. Тя допълни, че са подавали сигнали до всички компетентни органи за фермата.

Норки от ферма за кожи край Стара Загора нападат домашни животни в с. Маджерито

„Тази ферма не трябва да съществува“, категорична бе Петя Алтимирска.

Природозащитниците връчиха папка с документи във връзка с дейността на фермата. Мая Манолова, която бе сред протестиращите и присъстваше на срещата, заяви, че трябва незабавна проверка.

Министър Бозуков се ангажира да назначи проверка по случая още до края на седмицата.

Радина Лазарова
4119 3

Свързани новини

Евро 2020

Коментари 3

Добави коментар

2021.05.12 | 17:09

3
Лъжи лъжи лъжи комунистически

2021.05.12 | 17:09

2
Ей гледай за Българите а не за норките
Рехав протест

2021.05.12 | 16:19

1
На дежурната протестърка Мая Костинбродска. Да не се окаже, че историята е като бюлетините. На тази още ли й вярва някой?

Добави коментар

Водещи новини