Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов прие държавния печат

  • 12 май 2021 13:45

  • 788
  • 1
Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов прие държавния печат
© МП

Служебният министър на правосъдието Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия прие днес държавния печат от своята предшественичка на поста Десислава Ахладова.

„Обществото до голяма степен свързва правосъдие със справедливост, въпреки, че министерството не извършва правораздавателна дейност. Очакванията на гражданите са много големи“, каза министър Стоилов след церемонията.

„За този кратък период, очакванията към мен, като представител на кабинета, са още по-големи, защото често хората смятат, че независимо от времето, с което разполага едно служебно правителство, то трябва да направи нещо повече, за да решава проблемите“, допълни министърът и очерта няколко групи задачи, които стоят на дневен ред.

Сред тях той посочи подобряването на администрирането на ръководените от министерството дейности в интерес на гражданите, открояването на проблемните области в изпълняваните от ведомството функции и изготвянето на оценка на въздействието от прилагането на определени закони.

Янаки Стоилов разкри какви амбиции има служебното правителство

Министърът коментира и започналата дискусия за специализираното правосъдие. „Смятам, че трябва задълбочен преглед на тази около десетгодишна дейност и главно на нейните резултати“, посочи той. От своя страна Десислава Ахладова благодари на екипа на министерството за съвместната работа и им пожела да продължават да отстояват професионализма си. Тя пожела успех на новия министър.

Последвайте канала на

Novini.bg
788 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.05.12 | 17:00

1
Дъртите комунисти напират отново към властта вместо да са по затворите, където им е мястото.

Добави коментар

Водещи новини