Йордан Лечков поискал главата на областния управител в Сливен

  • 16 май 2012 13:23

  • 1529
  • 4
Йордан Лечков поискал главата на областния управител в Сливен
©

Областният управител Марин Кавръков разпространи становище, относно исканата му оставка от група съветници от ГЕРБ – Сливен, съобщи Дарик радио. 

В него той твърди, че е бил подлаган на непрекъснат натиск още от назначаването му през 2009 г. „Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. и общинските съветници от групата на ГЕРБ в общински съвет на гр. Сливен Мария Григорова и Димитър Митев непрекъснато настояваха да връщам решения на общинския съвет, които те считат, че не отговарят на интересите им. Няма да цитирам конкретни примери, защото те вече не са актуални и не представляват обществен интерес” – пише в становището.

Според Марин Кавръков, конкретният повод за исканата му оставка е решението на Общинския съвет от 26.04.2012 г., с което последният възлага на кмета инж. Кольо Милев да прекрати договора със сметосъбиращата фирма „Консорциум ЛТБ-България ХГ” ООД. „Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., Мария Григорова и Димитър Митев поискаха да върна решението на общинския съвет” – съобщава Кавръков. И допълва: „Съгласно правомощията ми като областен управител имам правото и задължението да осъществявам административен контрол за законосъобразност на решенията, които имат качеството на административен акт на общинския съвет. Въпросното решение на общинския съвет няма качествата на индивидуален административен акт съгласно определението на чл. 21 от АПК, поради което не го върнах.

Ако бях удовлетворил искането им, бих извършил престъпление по служба по смисъла на чл. 282 от НК, според който длъжностно лице, което превиши властта или правата си носи наказателна отговорност с лишаване от свобода до 5 г. Препоръчвам на общинските съветници да се запознаят с раздел I-ви от НК и по специално в частта му относно престъпленията против реда на управлението, визирани в чл. 269 от НК. Последният предвижда наказание лишаване от свобода за срок до 6 г. за всеки, който употреби сила или заплаха с цел да принуди орган на властта да извърши или да пропусне нещо по служба, или свързано с функцията му. Нека те и компетентните органи да преценят имат ли действията на Лечков и компания характера на заплаха и принуда спрямо мен такива, каквито са описани в чл. 269 от НК”.

Договорът с „Консорциум ЛТБ-България ХГ” ООД бе прекратен с решение на Общински съвет – Сливен от сесията на 26 април 2012 г. Предложението бе внесено като извънредна точка в дневния ред и според него комисия, назначена от кмета Кольо Милев е направила проверка и анализ на качеството на изпълнението на договора за възлагане на обществена поръчка от 21 ноември 2007 г. Комисията е сформирана след подадени жалби от граждани за лошо качество на сметопочистването и сметоизвозването и неизпълнението на графика за почистване. Открити са нарушения, които са причина за исканото прекратяване на договора.

Последвайте канала на

Novini.bg
1529 4

Коментари 4

Добави коментар
sa

2012.05.29 | 16:21

4
Тоя е един от най-големите престъпници в държавата,не му е чужда никоя точка от Наказателния кодекс,включително и разпространението на дрога. Бойко стига се е прегръщал с него,време му е вече да му лъсне голия задник на Лечков. Всички от Сливен до Ямбол знаем за какво става въпрос,знаят и службите,но защо не се предприема нищо???
CH

2012.05.29 | 16:21

3
ТОЗИ ОГРОБИ СЛИВЕН ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ,И ВМЕСТО ДА СИ МЪЛЧИ ИМА И ПРЕТЕНЦИИ.
Fff

2012.05.17 | 07:36

2
боко тиквата преследва само неприятелите си а дружките не ги закача.се пак бойко е мутра...
Михайлов

2012.05.16 | 14:36

1
В случая става дума за прехвърляне на доходоносна дейност от една фирма на друга т.е. ще храним някой друг.Лечков източи през общината много средства, но относно прекратяването на този договор не съм съгласен.Въпросната фирма отговаря за почистването на града и мисля, че изпълнява ангажимента си.В нея са заети хора от малцинствата и получават много ниски възнаграждения за труда си.Не мисля, че ще бъде сключен по - изгоден договор с друга фирма, а по- скоро ще бъдат ощетени гражданите на Сливен, като се лишат от услугата и града ще стане още по-мръсен след разкопките които остави бившя градоначалник.

Добави коментар

Водещи новини