Новият министър на отбраната: Живеем във времена на тектонични геополитически размествания и армията трябва да бъде силна

  • 12 май 2021 13:38

  • 1018
  • 2
© МО

Министърът на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска от служебния кабинет на министър-председателя Стефан Янев встъпи в длъжност днес, 12 май, съобщиха от пресцентъра на МО.

На официална церемония в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната досегашният министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, чийто четиригодишен мандат изтече, сдаде поста на министър Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска и пожела успешна работа на него и на екипа му. 

Борисов предаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

„Искам да пожелая на новия министър на отбраната, на неговия екип и всички вас да работите със същия горещ порив затова да издигаме способностите на Българската армия и да увеличаваме нейните възможности. За да може тя не само да изпълнява своите конституционни задължения за защита на териториалната цялост и суверенитета на Република България и да изпълнява своите съюзнически ангажименти, но и да продължава да бъде онази българска институция, която има най-високото одобрение на българските граждани. Армията и военнослужещите го заслужават“. Това каза министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в словото си при сдаването на поста. Той благодари на висшето военно ръководство на Министерството на отбраната за съвместната работа.

Министърът на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска подчерта, че основната функция на служебното правителство е да организира и проведе предсрочните парламентарни избори. „Живеем във времена на тектонични геополитически размествания. В такива времена армията трябва да бъде силна. Защото силна държава може да има само ако има силна армия“, посочи той.

По думите му, способностите на българските въоръжени сили трябва да бъдат развивани и армията трябва да бъде модернизирана. „Най-голямата способност на Българската армия са нейните кадри, нейните генерали, адмирали, офицери, сержанти, войници и цивилни. Затова искам да заявя, че съм тук, за да работя с вас за подготовката на войските и нормалното функциониране на Министерството на отбраната. В момента се провеждат учения, предстоят и нови (както национални, така и по линия на НАТО), предстои Среща на върха на Северноатлантическия пакт, както и подготвянето на изтеглянето на българския контингент от Афганистан. Чака ни много работа, макар и за кратко време. Искам да изразя надежда, че с вашата подкрепа ще доведем до една стабилна среда на сигурност, така че България да посрещне спокойно предстоящите избори, а също така да бъде един предсказуем и стабилен съюзник в рамките на НАТО“, посочи още министър Панайотов. 

По традиция новият министър на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска получи от досегашния Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността икона на Свети Георги, покровител на българското войнство. Той бе запознат с ръководния състав на Министерството на отбраната и Българската армия и представи част от екипа си, който ще се допълва в следващите дни.

Последвайте канала на

Novini.bg
1018 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хаха

2021.05.12 | 14:01

1
коя армия???? имаме техника от 80-те години, военните масово са с ай кю на гъба, сложени там, просто щото дори и полицаи не става от тях, всеки му е ясно, че ако си тъп на вдлъбване само военен може да стане от теб.
анонимен

2021.05.12 | 14:20

2
Ти пък нали си ядрен физик, та се чувстваш длъжен да се изкажеш!

Добави коментар

Водещи новини