Проф. Маринов: Връщането на мандата е нестандартен и рискован ход на Трифонов

  • 27 април 2021 20:58

  • 27637
  • 15
Проф. Маринов: Връщането на мандата е нестандартен и рискован ход на Трифонов
© Нова Нюз

Връщането на мандата от страна на партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в със сигурност е един нестандартен и рискован политически ход. Към "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) бяха отправени свръхочаквания, вероятно поради това, че те взеха повече гласове, отколкото се предполагаше. Но политиката е изкуството на възможното. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз председателят на Стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

Явно при тази партия са били поставени различни аргументи "за" и "против". Има различни коментари – на разочарование, одобрение, учудване. В крайна сметка времето ще покаже дали този ход е бил правилен, заяви проф. Маринов.

Винаги, когато не може да се състави правителство, това е някаква криза, но тя е в рамките на Конституцията. Конституцията е предвидила този вариант, няма никаква драма, няма апокалипсис. Това е възможност суверенът да се произнесе отново, подчерта той.

Проблемът на ИТН не беше с партиите на протеста. Те имат много допирни точки. Проблемът бяха тези гласове, които трябва да се добавят за гласуване на правителство. Тази подкрепа за определени политики би поставила ИТН, а и другите партии на протеста в зависимост. Тази подкрепа би могла да дойде или от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е или от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, или от двете заедно. Ясно е, че ИТН не искат да управляват с решаващата подкрепа на тези две парти. Предстои да видим как ще оценят този ход гласоподавателите на ИТН, посочи председателят на Стратегическия съвет към президента.

Политолог: Връщането на мандата ще мобилизира негативен вот срещу Слави Трифонов

Със сигурност резултатът на ИТН на тези избори беше вот срещу статуквото. Със сигурност в една своя част този вот се ориентира към ИТН, но желанието за промяна е много по-могъщо. В какво гласуване ще се излее това желание, предстои да видим. Намираме се в началото на един продължителен процес, посочи проф. Александър Маринов.

В тази ситуация служебен кабинет е голямо предизвикателство. Само глупав човек би се стремил към него самоцелно. В никакъв случай (президентът Румен Радев - б.ред.) няма болна амбиция за съставяне на служебен кабинет, увери проф. Маринов.

Novini.bg
27637 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:59

15
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

2021.04.29 | 08:52

14
Маринов барон лиси какъв си,но си мръсник и не разбираш от политика.Само от домашна ракия.Слави на следващите избори ще има мнозинство.Всички купени и откраднати гласове щеса при Слави.

2021.04.29 | 08:51

13
Итн ще имат мноьинство на следв избори.

2021.04.29 | 08:51

12
Стига ми търкаи майкати д.е.б.а
ДАНС

2021.04.28 | 03:24

11
този национален изменик, копелето Александър Маринов, защо не е арестуван до сега? Той е явочник и връзката между Руското сополство и шпионската им мрежа в България. Гешев, бъди мъж и се задействай!
Това

2021.04.28 | 00:13

10
Същият Ал. Маринов ли е - сътрудникът на Държавна сигурност - Майстора? Сега България ли се е заел да "майсторИ" . Материалът очевидно не разбира, че от стари чанти нов магазин не става /евфемизъм/.

2021.04.27 | 23:21

8
ТИКВА член на БКП и майор от УБО агент-доносник БУДА болшевик та дрънка.

2021.04.27 | 23:21

9
ТИКВА член на БКП и майор от УБО агент-доносник БУДА болшевик та дрънка.

2021.04.27 | 23:05

5
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.04.27 | 23:20

7
Ох тъпата ми кърджалийска пОтка дай чичко ТИКВУН да та цунка.

2021.04.27 | 23:20

6
Доказано е че мозъка на бкп-гербераста е колкото вируса само на барба ганюса е по малък.
БСП..КРАТУНИ ЧЕРВЕНИ

2021.04.27 | 22:15

4
МАЙСТОРЪТ.....ПАК ДАВА АКЪЛ

Добави коментар

Водещи новини