Разкриха как туристите ще влизат у нас. Удължават извънредната епидемична обстановка

  • 27 април 2021 09:00

  • 13080
  • 59
© Фейсбук/ Бойко Борисов

Премиерът в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе среща с представилите на туристическия бизнес у нас, вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и и кметовете на морските ни столици. 

"Измина месец от изборите и дойде 1 май (началото на летния сезон). Туроператори, хотели, нощните заведения и ресторантите очакват как ще протече сезона. Това е излизането на държавата от кризата", разкри Борисов. 

Българи и румънци - най-чакани по Черноморието

Николова заяви, че от Министерството на туризма са изработили единни правила за всички заведения и места за настаняване. Всички мерки са съгласувани със здравните власти. "Стартирахме кампания за безопасно лято 2021 г. Имаме агресивна реклама, която помогна и за успешния зимен сезон", допълни вицепремиерът Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и

"Поехме два ангажимента - да изработим правила за влизане в страната, конкурентни на съседните ни държави, за да спасим българския туризъм. От утре ще има заповед за влизане у нас по три начина - чрез ваксинационен сертификат, с ваксините, признати от СЗО, ще се влиза с отрицателен ПСР или антигенен тест или документ за преболедуване", заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.  

От началото на май ще стартира процес по имунизацията на всички желаещи от сферата на туризма. 

"Радвам се, че има ясна визия за туризма. Ясни правила как се влиза в България, как българите ще се прибират от чужбина. Трябва тотална реклама с цялата мощ на страната. Трябва да се рекламира това, че сме безопасна държава с правила. Всеки един момент е изключително важен", съобщи пред Борисов климатлогът на проф. Георги Рачев. 

"Българите са неблагодарни, но представете си, ако ние като Турция обявим триседмично пълно затваряне. В пандемията сме по-добре от нашите балкански съседи с локдаун. Само вчера пристигнаха над 130 00 дози ваксини, предстоят по-големи пратки", обясни Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г

Нова голяма пратка ваксини срещу COVID-19 пристигнаха у нас

Относно руските туристи, Борисов заяви: "Не им искаме шпионите, но туристите са добре дошли. Ще ги накараме да се чувстват прекрасно в България".

"Действаме отговорно, искам да съгласуваме мерите. Щом Българите искат да пътуват, то без пари не става. Повишиха се доходите на българите, затова пътуват", съобщи премиерът в оставка. 

"За туризма е много важно да има хоризонт. Утрешната заповед ще даде точно това за летния сезон", разкри Румен Драганов, директор на Института по оценки и анализи на туризма. 

"Настават тежки време, ние вече месец чакаме да си отидем. Понеже само сме отговорни, а се занимаваме и с днешната среща. Имаме грижата за хората, ние трябваше отдавна да сме “изчегъртани”. Тук трябваше да стои някой и да тропа по масата “Путин и Ердоган, дайте туристи”. Те не знаят, че ако нямаш подход с тези вълци, никой няма да ти обърне внимание", обясни Борисов. 

Павлина Илиева от ''Бъдеще за туризма'' разкри, че трябват бързи действия за летния туристически сезон. 

Утре Министерски съвет ще предложи удължаване на епидемичната обстановка, за да продължат мерките да действат. За Великден църквите отново ще бъдат отворени, съобщи Борисов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
13080 59

Свързани новини

Коментари 59

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 19:00

59
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Ерни

2021.04.27 | 15:56

56
Най-успешният! Ревете, комуняги! Силно ревете, след изборите няма да ви има изобщо! България бе разбита в периода 1989 - 2008 г . Всички знаем от кой ...... Бойко Борисов преобрази България! Хиляди благодарности!! Колкото обекти се откриха напоследък само... Радев не ги е сънувал .

2021.04.28 | 06:09

58
Майка ти побъркана. Най успешни бил. Глупак
Ева Пешева

2021.04.27 | 15:56

57
На новите избори ти пожелавам силата на ветровете, смелостта на зверовете, мъдростта на вековете и ЛЮБОВТА на боговете!

2021.04.27 | 15:55

55
Комунистите реват най-много като им спреш кранчето. Те не са свикнали да си изработват, а да взимат на готово. Бойко, започна да им взима бизнесите и паричките и имотите под носа. Евала.... ЗАЩОТО ЕВРОПА СПИРА ПАРИЧКИТЕ Никой друг до сега не го е правил, за това толкова честни хора много плюят по Бойко, ЗАЩОТО ВЗИМА ПАРИЧКИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ. МНОГО ГИ БОЛИИИИИИИИИИ :)
Mitaka

2021.04.27 | 15:55

54
Киро, и аз така мисля.. Бойко Борисов знае какво прави.. И аз го казвам:Ще дойде на бял кон..!

2021.04.27 | 15:55

53
Слугите на комунистите от началото на 90 години сега са депутати . Такава неграмотна паплач и истерична махленска сган не е имало никога след 1990 . Нека направят правителство ,но ще им е доста трудно , ако не и невъзможно в Брюксел а парите идват от ЕК . Бъдете здрави , пестеливи и държеливи , започва пореден епизод на сериала БКП 2 - неолиберали и популисти заедно .

2021.04.27 | 15:54

52
Прост човечец, с Тошко Африкански, изключително злобно лице, както самия Трифонов. Не съм очаквал, че българите можем да паднем толкова ниско. Толкова нахъсани, "ще се борим срещу статуквото" и избраха Трифонов. Нямам думи, ако цялото ви присъствие там се изчерпи до този 1 лев субсидия- безполезни сте! Исками се да съм оптимист, но 2-ро място за чалгата, това си е падение на цялата нация. Интелигенция не остана. Само чалга.

2021.04.27 | 15:54

51
Първото ИЗМЯТАНЕ НА ЧАЛГА ПРИМАТА НЯКОЙ СИ С.Т.( партията която предлагала мажоритарен вот , нямала мнозинство и поради тази причина няма да го предложат в НС) ! !!!!! Ха ха ха !!!! Че нали за това правихте референдум бе ЧАЛГА? Сега почитателите им тепърва ще започнат да си хапят задниците и ДА ПРОУМЕЯТ - ЩО Е ТУЙ ПОПУЛИЗЪМ И КАКВА СИЛНА ПОЧВА ИМА ТОЙ В БЪЛГАРИЯ !
Любчо

2021.04.27 | 15:54

50
Слави, Христо Иванов, ДПС, БСП са едно и също нещо. Срешу тях беше ГЕРБ. БКП отново е на власт. Халал да ви е избора - БЪЛГАРИ, ааа и поздрави на СОРОС за машините, нали той ги искаше най-много.
До троловете на Бсп

2021.04.27 | 15:53

49
Малеее, тоя Борисов само като се появи и червените изпадате в амок. За 10 г. България от 19 век, където я оставихте, влезе в 21 век.

Добави коментар

Водещи новини