Българи и румънци - най-чакани по Черноморието

  • 23 април 2021 11:37

  • 510
  • 1
Българи и румънци - най-чакани по Черноморието
© Pixabay

Нашите очаквания за лято 2021 са да има най-много български и румънски туристи по морските ни курорти. Това каза днес министърът на туризма в оставка Марияна Николова. Тя участва в XIV Черноморски туристически форум "Рестарт на туризма - нова надежда", който се провежда онлайн, а негови организатори са Варненската туристическа камара и Икономическия университет в града.

"Предстои предизвикателен летен сезон, но важността на Черноморския регион за устойчиво развитие на туризма в страната и утвърждаването й като разпознаваема дестинация за четири сезона е огромна", обясни тя.

Николова каза, че данните за планирани полети на оператора на морските летища във Варна и Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД са благоприятни, но не е сигурно каква част от тях ще бъдат осъществени. Тя припомни, че се очаква Министерството на здравеопазването да издаде заповед с ясни и точни критерии за влизане в България, така че сезонът да започне спокойно от 1 май и допълни, че се обмислят всякакви варианти за облекчено влизане на туристите в страната.

"Разчитаме, че това лято сънародниците ни отново ще изберат курортите и местата за отдих на родното черноморие, пред това да почиват в чужбина", каза още Николова.

Експерт: Очакваме ръст на туристите с организирани чартъри

Според нея, взетите навреме мерки ще привлекат повече хора в местата за настаняване, заведенията и др. както по Черноморието, така и на други места в страната. Тя призова бизнесът да спазва всички мерки и правила, за да се гарантира спокойствие на туристите. Николова изрази надежда, че с общи усилия има надежда за рестарт на туризма.

Тя коментира още, че поведението на туристите и техните желания са се трансформирали и тенденциите са различни и по тази причина само най-иновативните могат да продължат развитието си след корона кризата.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
510 1

Коментари 1

Добави коментар
Феникс

2021.04.23 | 12:08

1
Европейските доходи и европейското ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ в България —- най чаканото в България

Добави коментар

Водещи новини