Депутат беше хванат да гласува с чужда карта. Въвеждат вот в НС с биометрични данни

  • 23 април 2021 10:17

  • 563
  • 0
Депутат беше хванат да гласува с чужда карта. Въвеждат вот в НС с биометрични данни
© Булфото (архив)

От следващата сряда ще се гласува с биометрични данни, съобщи председателят на Народното събрание Ива Митева в отговор на Тома Биков /ГЕРБ-СДС/, който обърна внимание, че в новия парламент се завръщат порочни практики на гласуване с чужди карти.

Вчера в социалните мрежи беше разпространен видеозапис на една порочна практика, която бяхме позабравили в последните години - избраният председател на правната комисия Радостин Василев беше сниман да гласува с карта на колега, каза Тома Биков.

Депутатите си гласуваха допълнително възнаграждение при реализиране на извънредни задачи

Подобни практики са не просто грозни, те рушат доверието още повече още от първите дни на този парламент, коментира той и изрази надежда час по-скоро да бъдат въведени биометричните данни, които по силов път да прекратят подобен тип действия.

Странно е, че тези практики могат да се върнат и толкова автентично да бъдат прилагани от колеги, които дори за пръв път са в Народното събрание, коментира Биков.

Вероятно се объркахте и нямахте предвид мен, отговори в лично обяснение Радостин Василев /"Има такъв народ"/.

От началото на тази седмица Народното събрание работи с електронната система за гласуване, която беше преместена отново в старата сграда на парламента, но до снемане на биометричните данни от депутатите се гласува с карти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
563 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини