БСП внесе в парламента предложение за промяна на месечното обезщетение за отглеждане на дете до 2 г.

  • 21 април 2021 16:22

  • 1904
  • 1
БСП внесе в парламента предложение за промяна на месечното обезщетение за отглеждане на дете до 2 г.
© Novini.bg

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е внесе в парламента предложение за промяна на месечното обезщетение за отглеждане на дете до 2 години, което да бъде не по-малко от минимална работна заплата. Това се посочва във фейсбук пост на лидера на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за към младите родители, съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова е отбелязала, че с това законодателно предложение те са изпълнили обещанието си към младите семейства, при които тя е била по време на предизборната кампания и им е обещала подкрепа в тежките условия на кризата.

Политолози: БСП и ДПС ще поставят правителство на ИТН в неудобна ситуация

Освен това левицата предлага еднократна помощ за раждане на второ и трето дете за родители, които са си внасяли осигуровките две години назад, да бъде не по-малко от 10 минимални заплати - 6 500 лева, както и да се ползват безплатни детски градини и ясли, а еднократната помощ за начало на учебната година да бъде за 2, 3 и 4 клас.

Последвайте канала на

Novini.bg
1904 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ееехх

2021.04.21 | 19:07

1
Пак популистки действия!

Добави коментар

Водещи новини