Проф. Минеков: Слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце

  • 19 април 2021 17:15

  • 2974
  • 7
Проф. Минеков: Слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце
© Булфото (архив)

"В момента слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце", каза пред БНР скулпторът проф. Велислав Минеков - един от "Отровното трио" и добави, че естествено следва отговорност за извършените дела от управляващите. 

"Винаги в нашата съвременна история е имало бързо пренасочване. От Иван Костов към Царя, от Царя към Борисов. Бъдете сигурни, че любовта ще се измести. Това вече се случва, виждам го навсякъде. Само заради ината да остане нещо от тази формация (ГЕРБ - б.р.), не заслужава нито усилието, нито дадения глас. ... Става дума за едно множество от малки феодали, техните калинки в администрацията и техните семейства", коментира той.

 Страхът от служебно правителство е била причината Бойко Борисов да не подава оставка по време на протестите през лятото, подчерта Минеков: "Служебно правителство просто означава честни избори, нищо повече, но нещата няма да бъдат вече същите. Тогава настава изчезването на ГЕРБ".

Професорът коментира, че в българската история трябва да има "бели страници за това, което се случи през последните 10 години - период на нещастие, корупция и нанесени тежки щети върху държавността".

Той потвърди, че тезата му е, че най-добрият вариант за страната е да има служебно правителство и честни избори:  "Да има предсрочни избори и колкото се може те да са по-честни. И избори до дупка, докато това не бъде изчистено".

ИСМВ пред президента: Ще подкрепим правителство на промяната

Според него в различните парламентарни групи в новото Народно събрание има много хора, на които не им се иска хем да се появят случайно, хем да останат само месец-два във властта: "Оттам ще има съпротива, ще има и натиск за правителство, но тръгне ли това, ще се появи една много жилеща опозиция, която много бързо ще се свести и нищо чудно да бъде пожелана отново".

По думите на проф. Минеков, за да влязат в парламента "някои хора са похарчили много, дали са обещания на някой по-дебеловрат бизнесмен и тези хора са много опасни": "Това са хора, които много лесно могат да се превърнат в предатели и могат да бъдат купувани с щайги".

Последвайте канала на

Novini.bg
2974 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.04.19 | 18:33

4
ХВАЛА НА БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБИРАТЕЛ! ! ПРЕБОРИ СЕ УСПЕШНО С МУТРИТЕ! ! НАТИКА ГИ ВСИЧКИТЕ В ПАРЛАМЕНТА, ДА СТРАДАТ!
наму

2021.05.31 | 11:54

7
Да бе 3/4 от парламента БКП под различни наименования!Тия с куфарите превзеха парламента!

2021.04.19 | 20:41

6
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ЗА ЧЕРЕПА! "БЪЛГАРСКО ЛЯТО" Е ПРАХ В ОЧИТЕ! ОСНОВНАТА ГРУПА Е В ПАРЛАМЕНТА!
30 години едно и също....

2021.04.19 | 17:27

1
кой назначава тези лайняхи некадърни професори,академици и генерали???!!!
Уйчу

2021.04.19 | 19:13

5
Този е по- гнусен от бАбикянът, защото е българин, оня мазен долен арменец, а тоз.... професор, на какво ли учи студентите!!!???

2021.04.19 | 18:17

3
ХВАЛА НА БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБИРАТЕЛ! ! ПРЕБОРИ СЕ УСПЕШНО С МУТРИТЕ! ! НАТИКА ГИ ВСИЧКИТЕ В ПАРЛАМЕНТА, ДА СТРАДАТ!
Крум

2021.04.19 | 17:50

2
Защо изобщо не си забраните коментарите? И без това само някаква тийн патка се вихри.

Добави коментар

Водещи новини