От ДБ разкриха ще подкрепят ли правителство на ИТН и биха ли взели третия мандат

  • 19 април 2021 14:46

  • 2411
  • 9
©

Мястото на вашата коалиция е важна в днешния политически роля, а суверенът ви отреди важна роля в 45-ото Народно събрание. В момента трябва да се взимат решения, които ще изиграят кключова роля за бъдещето на България.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в началото на консултацията му с представителите на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

"Вие вече внесохте проект за промяна на Конституцията в деловодството на НС. В момента трябва да се намери баланса между неотложни и важни решения. Аз съм длъжен като президент да отичтам всички хипотези и затова ще ви попитам дали сте готови да приемете евентуален трети мандат, ако се стигне дотам. Най-важното в момента е да използваме всички демократични форми и да работим за създаването на ново правителство", категоричен бе държавният глава. 

Промяна в Конституцията е първият проект, внесен в парламента

"Тези консултации наистина са много важни. Ситуацията в България е сложна на много нива. В момента в България има три кризи. Първите две са здравна и икономическа. Планът за възстановяване след пандемията ни дава възможност да инвестираме в развитието на държавата и нейното бързо възстановяване от тези кризи. Третата криза е тази на държавността. За съжаление тази криза нито започва, нито свършва с това управление. Трябва да видим в дълбочина предпоставките, които дават възможност да се стига до такава криза. Това е причината да искаме промени в Конституцията", отговори от своя страна съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския

"Ние имаме своя амбициозна програма за решението на трите кризи. За нас основното е държавността. Когато има държавност, ще можем да решим и другите две кризи. Народът ни отреди пето място в парламента и ние смятаме, че не можем да играем основна роля при евентуално връчване на мандат. За нас втората политическа сила трябва да изиграе основната роля при създаването на правителството. За първата политическа сила е ясно - ние няма да ги подкрепим. Ние сме готови да водим изключително отговорни преговори с "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", като спазваме Конституцията. Преговорите ще се сътоят в това дали нашите и техните идеи ще могат да решат проблемите на държавата, а не просто да се състави едно мнозинство, което да подкрепя правителството. В парламента трябва да се осигури мнозинство, което да работи за решаването на кризите. Правителство и парламент трябва да работят за промяна и премахване на статуквото. Ние сме готови да подкрепим едно правителство на промяната, но за нас няма нищо лошо и страшно да се върви към предсрочни избори, ако не може да се постигне съгласие за промяна. Това е демократичен процес", категоричен бе Иванов.

"Относно третия мандат - вече казах, че ние не можем да бъдем силата, която ще направи правителство, ако ни бъде връчен. Ако втората политическа сила не успее да състави кабинет, не виждам как ние ще го направим. Ние ясно сме заявили нашите приоритети. Ако се стигне до предсрочни избори, трябва да има няколко наложителни промени - най-вече в Изборния кодекс. Ние сме готови и за този вариант", завърши Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския

Последвайте канала на

Novini.bg
2411 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Краимира

2021.04.25 | 10:12

9
Според мен договорките със Слави са от много отдавна. Все пак най-чести гости в телевизията му бяха именно лидерите на Демократична България. Сега се чудят просто как да го изиграят пред избирателите си и да се коалират, защото и двете формации се биеха в гърдите, че няма да правят коалиции с никой след изборите.
Асен

2021.04.24 | 17:00

8
ДБ нямат място в парламента под никаква форма
Тодор

2021.04.21 | 18:08

7
И откъде накъде партията, която беше предпоследна на последните избори - уж Демократична България, ще има претенции да получи мандат? С двадесет и няколко депутати ли ще излъчат правителство? Христо Иванов вече се излага тотално!
Калин

2021.04.19 | 18:15

6
Вижда се, че най-излъгани ще бъдат избирателите на ДБ. Много тръбяха те, а сега са подвили опашки.
Петко

2021.04.19 | 16:38

5
Е вие нали демократи бяхте бе Иванов? А сега ще се подкрепяте с мутрата Галевица и комунистката Дончева.
Деси

2021.04.19 | 16:16

4
ДБ не си ли придават малко повече важност, отколкото реално имат?

2021.04.19 | 15:58

3
КОЯЛИЦЕЯ - ПИШКО, ГНОМА И МАЙМУНОВА
Яна

2021.04.19 | 15:27

2
Ще си сърбаме попарата и тва е :)
Ех пинокио маджов

2021.04.19 | 15:23

1
Спокойно бай Ахмед вместо да ви бута във водата можеше да ви приеме на кафе и никой нямаше да ви помни, но не.Уйдормата и снимането са стиковани предварително та после и протестите ви. Народа както вие наричате 1/4 от него не е толкова глупав.При нови избори може и пак да сте вън. А относно Гешев яко ви боли и вас и прецедента че ви подгони спонсорите.

Добави коментар

Водещи новини