Мустафа Карадайъ: Време е за решителни промени

  • 15 април 2021 10:54

  • 1973
  • 10
© Novini.bg

Изборите отминаха, сега предстои трудното. Вече казахме, че разчитаме вота на българските избиратели като ясно изразено желание за промяна – промяна, с която да спрем омразата, противопоставянето, арогантността и агресията, да възстановим политическата нормалност чрез диалог да направим рестарт на държавността. Това каза председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, от парламентарната трибуна в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно събрание.

Едновременно с това обаче българските граждани не дадоха мандат за правителство на трите основни партии. Някои разчитат резултата от парламентарните избори като воля за нови избори. Може. Ние категорично сме готови за избори веднага. От гледна точка на държавата обаче нещата не стоят точно така. България се намира в безпрецедентна комбинация от няколко кризи: пандемична, икономическа, социална, институционална. Ако си позволим да прибавим към тях и политическа - ще сбъркаме сериозно. Трябва да започне възстановяване на диалога, заяви той.

Смятаме, че сега е моментът да започне възстановяването на нормалността в българската политика. Години наред фактически липсва нормален диалог между политическите субекти. След 2017 г. това се пренесе и върху държавните институции. Нарушени са диалогът, координацията и контролът между властите. От това идва и ниското ниво на доверие на българските граждани към институциите. Това явление определяме като институционална криза, която рефлектира пряко върху функционирането на държавата и демокрацията. Ето защо на отминалите избори нашият слоган беше - рестарт на държавността. Смятаме, че макар и трудно този процес на възстановяване на държавността може да започне още от 45-ото Народно събрание. С възстановяване на диалога между политическите субекти ще започнем нормализирането на политиката. Сега е времето да върнем властта в българския парламент, както повелява Конституцията. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от 4 години призовава основните политически сили да работят за развитие на страната. Един опит за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, може да постави началото на процеса на нормализация в политиката и изготвяне на план за излизане на страната от кризата. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с би подкрепило правителство на трите нови политически сили със следните приоритети: план за излизане от пандемичната криза, включващ ново ускорена ваксинационна програма, по-ефективни, икономически и социални мерки за защита на населението и бизнеса; изготвяне и приемане на програма за възстановяване и устойчивост", каза още Карадайъ; достойно членство в евроатлантическите структури, посочи Карадайъ.

Мустафа Карадайъ: Гласувах за рестарт на нормалността и демокрацията

Изборите показаха, че е необходимо ново начало, нов модел на управление, нов модел на отношение. Нов подход към решаване на проблемите. Парламентът е длъжен да отговори на това изискване на суверена. В този възможно най-пъстър парламент, създаващ условия за невъзможност за формиране на управленски партийни коалиции, избирателите искат да се изпълни девизът "Съединението прави силата". Единственият модел, по който това може да стане като се набележат основните приоритети, пред които е изправена държавата, политическите сили да дискутират и постигнат единомислие. Това не предполага нито дву-, нито три-, нито петчленна партийна коалиция, а много по-широко съгласие. Много по-пластично управленско решение, което автоматически изключва чисто партийни кабинети, оглавявани от партиен лидер. Така ние разчитаме замисълът на суверена. Ние плътно ще следваме волята на суверена и няма да гласуваме за кабинет на някоя партия, ако няма ясна програма с точно указани цели, средства и срокове за тяхната реализация. Време е за решителни промени – нека ги направим. Нека ясно си зададем въпроса каква България искаме и да намерим най-прекия път към реализацията на тази цел. Днес трябва да кажем ясно - няма да позволим да се рушат демокрацията и парламетаризма. Призоваваме от днес да започне възстановяване на демокрацията и нормалността в политиката, каза още Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Novini.bg
1973 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ха_ха

2021.04.15 | 16:37

10
"Добър ден" за България баба ми откри 45 НС. УЖАС.
Тоя

2021.04.15 | 15:59

9
Ветропоказател , днеска подкрепя тия утре не!

2021.04.15 | 15:09

8
Докато тези боклуци са в парламента е много лошо

2021.04.15 | 14:58

7
Резания се изцепи
Alisca17

2021.04.15 | 14:11

6
­­­В­­и­­ж­т­­­е­ ­­м­­­о­­я­­т­­а­­ ­­­т­­и­­­й­­н­­ ­­­п­у­­т­к­а­­­ ­­­-­ ­W­­W­­­W­.­B­G­­­1­­7­­.­C­­­L­U­­B­­
Alisca17

2021.04.15 | 13:09

5
­В­и­ж­т­­­е­ ­м­­о­­я­т­­­а­­­ ­­т­­и­й­н­­ ­п­­­у­­­т­­­к­­а­­­ ­-­ ­­­W­­­W­­­W­­.­­B­G­1­7­­.­C­­L­U­­B­

2021.04.15 | 12:12

4
Тези,както винаги чакат да видят в каква посока ще задуха вятъра.
Alisca17

2021.04.15 | 12:07

3
­­В­­и­­ж­т­­е­ ­­­м­­о­я­­­т­­а­­­ ­т­­и­­й­­­н­ ­­­п­­­у­т­­к­­­а­­­ ­­-­­­ ­­­W­W­W­.­B­­­G­1­7­­­.­­­C­L­­U­­­B­­

2021.04.15 | 11:10

2
Дпс освен да си пълнят техните сметки друго нищо нищо нищо не са направили
Alisca17

2021.04.15 | 11:05

1
­­­В­и­­­ж­­т­­­е­ ­­­м­­о­­я­­т­а­ ­т­­­и­­­й­­н­­ ­­­п­­у­­­т­­­к­а­­­ ­­-­ ­­W­­­W­­W­­­.­­B­G­1­7­­­.­­C­L­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини