Нинова няма да се оттегли: Ще поправим грешките и продължаваме

  • 12 април 2021 10:36

  • 1128
  • 7
Нинова няма да се оттегли: Ще поправим грешките и продължаваме
© БСП, пресцентър

В събота и неделя, по инициатива на председателя на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Националния предизборен щаб, се проведоха разговори с над 200 общински и областни председатели на партията от цялата страна. Целта на срещите бе изслушване на мнението на структурите за необходимите действия оттук нататък, както във вътрешнопартиен план, така и по отношение поведението на парламентарната група при формиране на правителство.

На срещите бяха обсъдени причините за загубата на изборите и отговорността за тях. Всички позиции на над 200 организации са, че председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не трябва да подава оставка и че подкрепят водената политика.

Единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка и то с уговорката, че това искане не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в лично качество, а не като партийна позиция, е поставил и председателят на БСП-Якоруда.

Общинските и областни председатели призовават говорителите, които изразяват лични мнения в медиите, да го правят на партийни форуми и да не вредят на партията в този ключов за нея и за държавата момент. Организациите не считат, че в момента трябва да се свиква Конгрес. Направен е критичен анализ за причините за загубата и грешките както на национално, така и на местно ниво.

Изразено е мнение по отношение поведението на парламентарната група - при предложение от „Има такъв народ“ на правителство, както и при евентуално получаване на трети мандат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Мнозинството партийни структури считат, че предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление.

Станислав Владимиров: Нинова е виновна и трябва да носи отговорност за загубата на БСП

„Благодаря, че сме заедно, за да чуя вашето мнение и мнението на членовете, които представлявате преди да вземем важни решения по ключови за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и за България въпроси. Благодаря за труда ви по време на кампанията. Радвам се като виждам, че няма униние в партията. Претърпяхме загуба, ще поправим грешките и продължаваме. Знам, че сега предстоят анализи по места. Не допускайте напрежение и конфликти. Затворете противоречията. Следващите месеци са важни за нас и за България. В тази несигурна и непредсказуема обстановка, ние трябва да стоим стабилно, да решаваме разумно и хладнокръвно“, заяви Нинова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1128 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
а?????????

2021.04.12 | 14:19

7
Нинова, ако грешката си ТИ и цялата ви партия, айде поправете се, като изчезнете завинаги!
Веселин Василев

2021.04.12 | 12:59

6
Да се маха!!!
ti

2021.04.12 | 11:44

4
zabelejete uvajaemi kadeto se e poiavila jena na vsiakade e nastapil krah eto bsp beshe zatrita ot edna selianka ot vlashko a germania beshe zatrita ot edin arabski hermafrodit nadiavam se dvata fakta da dokazvat moito tvardenie.
неразбиращ

2021.04.12 | 11:15

3
За къдя,ПЪТУВАТЕ?
Хахаха

2021.04.12 | 10:56

2
Шокирани сме
2.5 милиона честни, почтени и грамотни българи

2021.04.12 | 10:51

1
Правилно решение, другарката Нинова трябва да стои начело на БКП:БСП докато последната се разпадне. Същото важи за БКП:ГРОБ, там Тиквата да угаси ламбите на път за Централния софийски затвор.

Добави коментар

Водещи новини