Водещите новини! Ясни са имената на новите депутати, властите обмислят разхлабване на още мерки

  • 11 април 2021 20:18

  • 21818
  • 2
Водещите новини! Ясни са имената на новите депутати, властите обмислят разхлабване на още мерки
©

Водещите новини на 11 април 2021 година.

Централната избирателна комисия приключи работата си. Тя обяви имената на новите народни представители и от кой район са избрани те.

Пълният списък на новите депутати вижте по-долу. 

Кои са избраните депутати и от кой район влизат в 45-ия парламент?

Общо 14 кандидати се отказаха от място в парламента - 9 от ДПС, трима от ГЕРБ-СДС, включително лидерът на партията ГЕРБ Бойко Борисов, и двама от „Има такъв народ“, съобщиха още от ЦИК.

Кои са отказалите се народни представители, освен премиерът Борисов, вижте по-долу. 

14 избрани за депутати се отказаха от място в парламента - най-много са от ДПС

Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че се обмисля разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта. „Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки“, заяви Ангелов.

Проф. Ангелов: Обсъждаме разхлабването и на други мерки

Министър-председателят Борисов от своя страна разкри кога ще имаме колективен имунитет срещу коронавируса. Той обяви също така, че страната ни се е предоговорила за ваксините и през април, май и до средата на юни ще получим 2 700 000 броя от препарата на Pfizer.

Премиерът разкри кога ще имаме колективен имунитет

1 352 са новите случаи на коронавирус у нас през изтеклото денонощие - или близо 15 процента от направените 9 118 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. 10 365 души с Covid-19 се лекуват в болница, 801 са в интензивни отделения.Това е лек спад на болните в реанимация спрямо вчера, когато са били - 812. 

Спад в броя на болните от ковид в интензивни отделения

За съжаление и днес не се размина без черна хроника. 25-годишен младеж се е хвърлил от 5-ия етаж на жилищен блок и е починал. Инцидентът е станал около обяд в квартал "Кършияка", а причините към този момент се изесняват. 

25-годишен се самоуби, скачайки от 5-ия етаж в Пловдив

Последвайте канала на

Novini.bg
21818 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2021.04.12 | 01:56

2
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- XXhook.Com

2021.04.11 | 20:55

1
Бойко Борисов шпионин номер 1 в българия и публично разгласяване на информация за икономически интереси, има си стопанска и търговска камъра за конфернций му казват

Добави коментар

Водещи новини