Без груби нарушения на реда и закона минаха вота в Кюстендил

  • 13 май 2012 20:02

  • 590
  • 0
Без груби нарушения на реда и закона минаха вота в Кюстендил
©

Без груби нарушения на обществения ред и изборното законодателство премина изборния ден в Кюстендилска община, съобщиха от полицията в Кюстендил.

В днешният ден са били издадени 11 удостоверения от ОДМВР на граждани, чиито документи са били изгубени, повредени или с изтекъл срок на валидност. Шестима души са получили новите си лични карти за да могат да упражнят правото си на глас в изборите за Общински съвет в Кюстендилска община, допълниха от полицията. По девет сигнала за нарушения на изборното законодателство са работили днес полицейските служители. Сигналите са били свързани с организирано извозване на избиратели до избирателни помещения, като по време на пътуването били агитирани в полза на различни кандидати; работещи видеокамери в районите на избирателни секции; за места, на които се "купуват гласове". Поискано е съдействие за осигуряване на реда в секционно избирателно помещение, казаха още от полицията.
Всичките сигнали са били докладвани на Районната прокуратура в Кюстендил, като са били спазени и указанията на прокуратурата за проверка на сигналите, постъпили там.

Последвайте канала на

БТА
590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини