Борисов: Благодарение на битката ни с контрабандата влизат средства за медиците, безплатни лекарства и ваксини

  • 26 март 2021 10:53

  • 369
  • 5
© Министерски съвет

Проведохме изключително тежка битка с контрабандата и делът за изминалата година на контрабандните цигари се е свил до 2,3 %. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на днешното извънредно правителствено заседание, позовавайки се на данните на „Инициативата срещу незаконната търговия“, които въпреки пандемията са реализирали своето традиционно проучване за нивата на незаконна търговия с цигари, съобщиха от правителствената информационна служба.

Прочуването сочи, че за третото тримесечие на 2020 година делът на контрабандните цигари е 2,3 %, а за четвъртото тримесечие - 2,5 %. Обобщените резултати от всички проведени вълни на проучването през цялата изминала година показват, че средното ниво за 2020 година е 2,3%. Борисов поздрави служителите на МВР, митниците, НАП и прокуратурата за постигнатите резултати.

Борисов се похвали пред Педро Санчес за борбата срещу престъпността

Премиерът Борисов напомни, че в началото на първия му мандат като министър-председател делът на контрабандните цигари е бил над 34 % от пазара.

„Всички тези пари са отивали в тези, които най-много говорят в момента. Сега влизат в бюджета и затова можем да осигурим средства за хората на първа линия в борбата срещу COVID-19, за безплатни лекарства и за безплатно ваксиниране, струващо десетки милиони“, посочи министър-председателят.

Премиерът Борисов напомни още, че в пандемията правителството осигури финансова подкрепа за всички български пенсионери, подпомогнати бяха болниците, същевременно кабинетът последователно изпълняваше и ангажиментите си за увеличаване на доходите.

Борисов: Отпускаме още 96 млн. лв за възнаграждения на медиците и лечение на пациентите с COVID

„От битката с контрабандата и корупцията идват тези пари“, изтъкна министър-председателят. Борисов напомни, че преди четири години, при служебното правителство само за около месец със 100 млн. лв. държавата беше ощетена чрез скока на контрабандата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
369 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Jonia23

2021.04.10 | 03:54

5
­­В­­­и­­ж­­т­­­е­­ ­­м­­о­я­­­т­­а­ ­­т­­и­й­­н­­ ­п­у­­­т­­к­­­а­­ ­­­-­­ ­­­W­­W­­­W­.­B­­­G­­1­­­7­­.­­­C­­L­U­­­B­­

2021.03.26 | 12:48

4
с други думи, откраднахме 2 милиарда, раздадохме ги на нашите хора да купуват гласове. половината заминаха по чекмеджетата на нашите хора. една трепа в моето чекмедже, останалите за мангали и други гласове.

2021.03.26 | 12:37

3
Борисов до вчера се криеше по гората и храстите от протеста,сега се пъчиш.За какъв се мислиш сега.

2021.03.26 | 12:32

2
Твойте милиярди от кадеса гн Разбойник.
тиквата

2021.03.26 | 11:53

1
тиквата се бори с контрабандата но дума не обелва за наркотрафика. защо така бе тикво??? пълнят ли се чекмеджетата от наркотрафик и проституция???

Добави коментар

Водещи новини