Борисов след Европейския съвет: Днешната ключова дума е солидарност

  • 25 март 2021 23:10

  • 1342
  • 20
Борисов след Европейския съвет: Днешната ключова дума е солидарност
© Министерски съвет

Разпределението на ваксините трябва да бъде по начин, който да помогне на всички държави членки, така че едновременно да можем да излезем от пандемията.

Това заяви министър-председателят Бойко Борсов след края на видеоконференцията на Европейския съвет. Премиерът подчерта, че именно това е разбирането, около което са се обединили днес европейските лидери. 

Борисов обсъжда с европейските лидери COVID-19, доставките на ваксини и отношенията с Русия

„Днешната ключова дума е солидарност. Всички държави членки разбраха колко важно е всеки един от нас да знае, че ще получи пропорционално толкова ваксини, колкото са необходими“, добави Борисов.

Министър-председателят изрази пълна подкрепа към председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за изключително твърдата позиция по отношение на спазването на договорите от страна на компаниите-производители, чиито ваксини бяха избрани от ЕК и съответно одобрени от Европейската агенция по лекарствата. За ваксината Спутник V премиерът Борисов посочи, че информацията от днес е, че документите на ваксината са представени в ЕАЛ и предстои разглеждането им. 

По отношение на цифровия дигитален сертификат за пътуване премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изтъкна, че са били дискутирани редица открити въпроси и подчерта, че свободното движение е основен принцип в ЕС. В този смисъл министър-председателят посочи, че сертификатът следва да бъде в услуга на европейските граждани и тяхното лесно придвижване.

„Споразумението за мигрантите между България и Турция работи изключително добре, а за радост се констатира намаляване на напрежението в Средиземно море. Колкото и да са трудни отношенията на ЕС с Турция, с много усилия на Шарл Мишел и всички лидери от ЕС, към момента вървят към подобряване“, заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по темата за Източното Средиземноморие и отношенията на ЕС с Турция, които днес бяха обсъждани.

Евролидерите обсъдиха също темата за отношенията с Русия. Премиерът Борисов заяви, че е информирал европейските си колеги относно разкритата преди дни група за шпионаж у нас. Министър-председателят бе категоричен, че колкото и политически опоненти в България да се опитват да превърнат случилото се в предизборна тема, реакцията и на Държавния департамент на САЩ, и на генералния секретар на НАТО, и на нашите основни партньори са ясни.

В рамките на видеоконферентното заседание на Европейския съвет председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард запозна членовете му с възможностите за засилването на международната роля на еврото. „Планът за възстановяване на Европа и за излизане от тази рецесия, която пандемията ни доведе, изисква стабилно евро. Tова е в унисон с нашата програма от Чакалнята да влезем в Еврозоната и да приемем еврото“, акцентира премиерът. Борисов бе категоричен, че държавите в Еврозоната са гарантирани и спокойни, тъй като еврото е една от най-стабилните единици в момента.

„Изключително съм удовлетворен от начина, по който президентът Байдън начерта бъдещето в отношенията с ЕС“, заяви още министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г относно участието на президента на САЩ Джо Байдън в днешната видеоконференция. „Ключовото тук е да бъдем заедно, да бъдем солидарни, да си помогнем и за ваксините. Особено сме щастливи, че се завръщат в Парижкото споразумение. Това е изключително важно, защото чистата природа, чистата околна среда, чистото производство - те вървят заедно с дигитализацията, с развитието на света в новите му орбити, по които в момента всички ние работим“, заяви премиерът Борисов. Той посочи водещата роля на НАТО като глобален играч за сигурността на страните в ЕС и в демократичния свят. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1342 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
конграчулейшън чу ли,

2021.03.25 | 23:46

1
проста банкянска пу тко? управляваш ли пъндемията от жибката, нещастник.
Гламавия жипкажия

2021.03.26 | 11:11

20
Ама къв съм гламав, а? Ключовата дума беше солидарност и взаимопомощ във всяка една сфера",.. Да са еВа в тъпия банкянски гъъъз, да са еВа,- така и не научих българския език, да са еВа ...
Контра чулейшън чу ли

2021.03.26 | 05:25

13
Така е, много си прост, убий ся.
Гламавия жипкажия

2021.03.26 | 00:39

7
Ама къв съм гламав, а? Ключовата дума беше солидарност и взаимопомощ във всяка една сфера",.. Да са еВа в тъпия банкянски гъъъз, да са еВа,- така и не научих българския език, да са еВа ...

2021.03.26 | 07:30

19
Омразата и ненавистта на цял народ убива, но как да го разбере една тиква? Сметката горе ще плати с лихвите(деца, внуци и правнуци)
Обикновена Пунта Мара

2021.03.26 | 06:41

18
А, не беше ли, "Работа, работа, работа"?!
Герб са ЧУмАтА

2021.03.26 | 06:38

17
Ей МутРо пРоста изЛизаНе От фАЛшиВаТА паНдЕмиЯ НЯма да ИмА никога и МНогО дОбРе гО зНАеШ, чЕ ТОва Е ноВОТО НОРМАлнО. ПросТА МАрИОнЕткА НА ГоЛЕмИте СилИ. мижИТУрка СКаПАНа!

2021.03.26 | 05:24

12
ИМАШ МНОГО ПО ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ОТ ИЗБОРИТЕ,ТИКВО.И ДА СЕ ПРЕСТРУВАШ,ЧЕ ГИ НЯМА,ДЯВОЛИТЕ ТЕ ЧАКАТ.ЧАКАТ ПРОДАЖНАТА ТИ ДУШИЦА.ДУШИТЕ НА ХОРАТА ,КОИТО СИ ЗАТРИЛ СЪЩО ЧАКАТ.

2021.03.26 | 05:37

16
ДА СЕ ПОМОЛИ НА НАЧАЛНИКА ДА ГО СПАСИ.ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ,ЧЕ НИКОГА НЕ КАЗВА ГОСПОД.
NECROMANCER

2021.03.26 | 05:32

15
КОГАТО ПРАВИШ СДЕЛКА С ДЯВОЛА ТРЯБВА ДА ТИ Е ЯСНО,ЧЕ ИДВА PAYDAY.
NECROMANCER

2021.03.26 | 05:26

14
АДЪТ ТЕ ЧАКА.
ЗАЩО ЛИ

2021.03.26 | 03:30

11
ме изтрихте.Простата тиква на 04.04 да си ходи.
Васко Р. Младич

2021.03.26 | 00:04

5
Мръсен боклук, ква помощ от тея, сбирщина от масони и чифути, новите робовладелци на България, България, която ти им подари и предаде мръсен Еничар срещу 4 млрд. долара, как добре сте се разбрали с ес и убиеца на Европа меркел, никой не ти разлседва записите и снимките от спалнята, всичко ей така си отминава, ес си затварят очите, а ти им подаряваш България да я до унищожат, еврозона и други съсипващи страната глупости. Боклук мри ти и семейството ти в най-гадни мъки, гнусна тикво, съсипа всичко боклук

2021.03.26 | 03:25

10
Набий си го е див помияр, всеки ден едно и също говориш е подлого червено. Мри вече, на никой няма да липсваш. Както се казва, най-добрият комунист е мъртъв комунист
Ей , долен герберски боклук

2021.03.26 | 01:02

9
Няма ковид ,няма мовид. На изборите да го Изметем ..... Срутища и погроми

Добави коментар

Водещи новини