Одобрена е българската позиция за предстоящото заседание на Европейския съвет

  • 24 март 2021 14:34

  • 494
  • 3
Одобрена е българската позиция за предстоящото заседание на Европейския съвет
© Novini.bg

Правителството одобри позицията на България за участие в заседанието на Европейския съвет, което ще се състои на 25 и 26 март чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Лидерите на държавите-членки от Европейския съюз ще направят преглед на актуалната епидемична обстановка и координираните действия в отговор на пандемията.

Ето какво ще обсъжда утре Министерският съвет!

Акцент на срещата ще бъде поставен върху ускоряване процеса на одобряване, производство и разпространение на ваксините, както и на имунизационните кампании в отделните страни. Ще се дискутира също предложението на Европейската комисия за т.нар. "дигитален зелен сертификат", а както и механизмът за споделяне на ваксини с трети държави.

Членовете на Европейския съвет ще дадат насоки за постигане на силен, устойчив и напълно функциониращ Единен пазар, за засилване на конкурентоспособността и устойчивостта на индустрията на общността, както и за ускоряване на зеления и цифровия преход. Друга от темите за обсъждане е необходимостта от укрепване на цифровия суверенитет на Европейския съюз. Наред с това ще се дискутират и възможностите за справяне с данъчните предизвикателства, свързани с цифровизацията на икономиката.

Предстои държавните и правителствени ръководители да обменят вижданията си и по външнополитически въпроси. Сред тях са отношенията ЕС-Русия и актуалните развития в между ЕС с Турция и Източното Средиземноморие. След края заседанието е предвидена среща на върха на страните от Еврозоната в приобщаващ формат. Основна тема на дискусията ще бъде международната роля на еврото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
494 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Dianea20

2021.04.10 | 03:54

3
­­В­­и­­ж­т­­е­­ ­­м­о­­я­т­­­а­­­ ­­­т­и­­­й­­н­­­ ­­­п­­­у­т­к­а­­ ­­­-­ ­W­W­­W­­­.­­B­­G­­­1­­7­­.­C­­L­­­U­­B­­
САМО ИСТИНАТА

2021.03.24 | 14:52

1
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП
На БКП-ейците

2021.03.24 | 15:00

2
Вашия Баща Ленин беше ДЖЕНДЪРО-ПЕДЕРУНГЕЛ и СИФИЛИСТИК с УВРЕДЕН МОЗЪК.

Добави коментар

Водещи новини