Критикуват България в ЕП чрез поправки в евродоклада за Скопие

  • 23 март 2021 14:24

  • 1078
  • 2
Критикуват България в ЕП чрез поправки в евродоклада за Скопие
© Getty Images/Guliver

Евродепутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, сред които Таня Файон и Тонино Пицула, както и от Зелената партия Тинеке Стрик, са внесли поправки в годишния доклад за Северна Македония, в които представители на българското правителство са обвинени в "провокативни изявления по исторически въпроси", засягащи страната, като "българските власти се призовават да се въздържат от подобни изявления въпреки продължаващата предизборна кампания в България“.

Информиран източник уточни за БНР, че става въпрос за инициатива на отделни евродепутати, а не за позиция на целите групи. Български евродепутати от групата на социалистите ще се опитат да убедят колегите си да изтеглят тези поправки на заседание утре. 

Докладчикът за Северна Македония в Европейския парламент Илхан Кючюк ще даде пресконференция в четвъртък, когато документът ще се дебатира в пленарна зала. 

Външно привика посланика на Скопие у нас заради език на омразата

Последвайте канала на

Novini.bg
1078 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jilla19

2021.04.10 | 03:54

2
­­В­­­и­ж­т­­­е­ ­­­м­­о­я­т­­­а­ ­­­т­и­­й­­н­­ ­п­­­у­­т­к­­а­­ ­­-­­ ­­W­­W­W­­­.­­­B­G­­1­7­­­.­C­­­L­U­­­B­­
Българин

2021.03.23 | 16:05

1
Гадни комунистически антибългари!!!!! Нямате място в политика а камо ли в европарламент.Трябва да и ЩЕ ви изритат от там много скоро.Петните България -продажници за жълти стотинки.Предатели и родоотстъпници.

Добави коментар

Водещи новини