Премиерът Борисов посочи кое може да изведе държавата ни напред

  • 04 март 2021 12:30

  • 862
  • 8
© Правителствена пресслужба

В България само етническата толерантност, разбирателството между религиите и между хората могат да изведат държавата напред. Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът осигури 1,638 милиона лева за строително-ремонтни дейности за два православни храма и за джамията "Макбул Ибрахим паша" в Разград.

,,Държавата се грижи еднакво за всички, хората трябва да са спокойни, правим това, което е дължимо към тях'', категоричен бе премиерът Борисов.

Правителството отпусна на Българската православна църква-Българска патриаршия близо 438 000 лева. От тях 120 000 лева са предназначени за строително-ремонтни дейности по храм "Св. пророк Илия" в село Сугарево, община Сандански.

Борисов: Продължаваме да работим на пълни обороти

Неврокопският митрополит Серафим посочи, че няма малък или голям храм по значимост, тъй като всеки храм е дом Божий.

И за нас той е ценен, защото е израз на вярата, стремежа към добродетели на нашия народ, заради който той е изграждал храмовете ни. Възстановяването на "Св. пророк Илия" в подобаващ вид ще е свидетелство и на нашата обща загриженост и любов към Бога, отбеляза митрополит Серафим.

317 550 лева от отпуснатите от кабинета средства са за строително-ремонтни дейности по храм "Св. Йоан Предтеча" в село Жабляно, община Земен. Архимандрит Никанор, игумен на Гигинския манастир, подчерта, че със средствата храмът ще бъде възобновен за каноничен духовен живот.

Предоставяме също 1,2 млн. лева на мюсюлманското вероизповедание за продължаване на строително-монтажните работи по консервацията и реставрацията на джамията "Макбул Ибрахим паша" в Разград, добави премиерът Борисов.

Гюнай Хюсмен благодари на Борисов: Той е гарант за етническия мир

Министър-председателят изтъкна, че с действията си кабинетът работи с една цел - всички български граждани, независимо от тяхната вяра, да се чувстват достатъчно уважавани и зачитани в собствената си държава. Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен приветства действията на правителството в тази насока.

Последвайте канала на

Novini.bg
862 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Димо Халачев

2021.03.05 | 09:25

8
Страната ни ще върви напред само когато в България заплатите станат колкото тези в Гърция която беше пред фалит, а Борисов бъде за дълго в затвора.

2021.03.04 | 16:03

7
Като преватизират пачките и кюлчетата от чекмедженцата и милярди те от офшорките.
Ерни

2021.03.04 | 15:10

6
Борисов, в действие- срещу всички негодници. Това го прави още по симпатичен и безалтернативен в съзнанието в съзнанието на трезвите българи. Които за радост, са преобладаващото мнозинство по нашите земи. Де що има криминали, престъпни босове в изгнание, подсъдими олигарси, изхвърлени от голямата игра политици-конформисти, изхвърлени от големия бизнес и големите телевизии шоумени със залязващ рейтинг, мъже под чехъл и генералски мундири, провинциални ку-тизанки , с претенции за адвокатки на народа, девианти с жълти книжки регистрирани или пропуснати в каталога на четвърти километър, болшевишки чеда, изживяващи се като неолиберали....цялата тази перверзия се надпреварва да ругае премиера и да сипе компромати, а това още повече го укрепва. Перверзията е лесно различима дори, като говори от името на морала. Няма как Борисов да мечтае за по добра опозиция от Васил Божко-Черепа, Цветан Василев Мустака, Слави Трифонов- Мутрочалгаря, Костадин Костадинов-Копейкин, Мая Манолова-Галева, Румен Радев-Грипена, Корнелия Нинова-Техноимпексова, Христо Иванов-Бойкиев............ Борисов е обречен да спечели тази битка, сам срещу негодниците и вълците, защото -без да е безгрешен, е единственият с облика на демократичен и системен политик, признат в Европа и света. Избирайки Борисов, хората няма да изберат просто лидера на ГЕРБ, партията или партийната му листа. Ще изберат ценностната ориентация на България по пътя на демокрацията -срещу реставрацията на комунизма. Държавна сигурност, зависимостта от Кремъл и нашествието на мутрите, преоблечени като почтени бизнесмени с бели якички.

2021.03.04 | 15:10

5
ГЕРБ с близо 8% пред БСП, 30 дена до изборите. ГЕРБ печелят за сетен път и Борисов ще управлява още четири години. Да живее България !!! Мисля че, избирателите и този път пак ще се консолидират около подкрепата за Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!
Жени

2021.03.04 | 15:09

4
Над 2 млн ще гласуваме за ГЕРБ и ще изметем БСП/ ДПС и техните рожби .Има Такъв Народ..... Изправи се....Отровното Трио....АБВ....Движение 21....Демократична България.... Възраждане
Mitaka

2021.03.04 | 15:09

3
ТРЕНД, Седма агенция, дава вече голяма преднина на ГЕРБ Преди нея, Сова Харис, Галъп, Алфа Ри Сърч, Барометър, Афис, дават същото. Хайде Бсп търсете нови компромати, че старите пропаднаха, като островите на Бойко, Къщата, любовницата с детето, пачките, кюлчетата, офшорките....Така завършват платените неща.
Ерни

2021.03.04 | 15:09

2
Сега е времето на Бойко Борисов. Този човек е нужен на историята и тя го създава. Не случайно точно Бойко Борисов, точно в този период от развитието на България е премиер.и дано обнови държавата, и дано българите се променят към по-добро. А Борисов да е жив и здрав и да му помага Бог да пребъде.

2021.03.04 | 12:58

1
Ако се махне или влезе в затвора всичко ще се оправи. Само Сретан да не го барне че там има да връща

Добави коментар

Водещи новини