Росен Желязков подписа спогодба за въздушен транспорт с Кралство Саудитска Арабия

02 март 2021 15:34

Росен Желязков подписа спогодба за въздушен транспорт с Кралство Саудитска Арабия
© Булфото, архив
218 2

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министърът на транспорта на Кралство Саудитска Арабия Салех ал Джасер подписаха Спогодба и меморандум за въздушни съобщения между правителството на Република България и правителството на Кралство Саудитска Арабия.

Между Република България и Кралство Саудитска Арабия няма действащо споразумение за въздушен транспорт, което препятства извършването на директни превози на пътници, товари и поща по въздушни линии. С подписването се създават условия за развитие на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, стимулиране на туризма, и подобряване на свързаността на страната ни с региона на Близкия Изток.

Росен Желязков в словесен сблъсък с Нинова за концесията на Летище-София

В рамките на визитата министър Росен Желязков проведе работни срещи с председателя на борда на директорите на Саудитската Космическа Комисия принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, който е с ранг на министър и с изпълнителния директор на авиокомпания „Флайнас“ Бандер Алмохана.

 Сн. МТИТС

Визитата продължава със срещи с Публичния Инвестиционен Фонд за обсъждане на възможности за инвестиции и съвместни проекти между двете страни.

Novini.bg
218 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Ericaa22

2021.04.10 | 03:57

91882
­В­­­и­ж­­т­­е­­­ ­­м­­о­­­я­­т­­а­­ ­­­т­­­и­­­й­­н­ ­­­п­у­­­т­­к­а­­­ ­­­-­­­ ­­­W­W­­W­.­­­B­­G­­­1­­7­­­.­­­C­L­U­B­­­
ПАК ЛИ ФУРМИ?!

2021.03.02 | 19:42

26978
ВМЕСТО ПАРИ, ФУРМИ! ЯЖТЕ НЕНАЯЛИ СЕ ГЕРБЕРАСТКИ ЧУМАВИ СВИНЕ!!!

Добави коментар

Водещи новини