Илияна Йотова: Истинските герои в бяло не обичат прожекторите

02 март 2021 13:13

Илияна Йотова: Истинските герои в бяло не обичат прожекторите
© Пресцентър Президентство
309 4

Героите с белите престилки са всеки ден с нас. Истинските герои в бяло не обичат прожекторите, те са сред своите пациенти. Превърнаха се в нашите герои, с тях свързваме не прокобите и страха от болестта, а надеждата и изцелението. Когато отмине пандемията, не трябва да ги забравяме и аплодисментите за тях трябва да са всеки ден. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред Докторския паметник в София, където участва в традиционното поклонение за загиналите медици в Руско-турската освободителна война, организирано от Българския червен кръст, съобщиха от президентския прессекретариат.

Вицепрезидентът поздрави ръководството на БЧК за смелата и отговорна крачка да проведе традиционното поклонение пред Докторския паметник, който е единственият паметник в Европа, издигнат в знак на почит към медиците. Илияна Йотова благодари на служителите и доброволците на БЧК, без които няма да се справим в настоящата криза.

„В навечерието на Националния празник на България трябва да си спомним историята, но да мислим и за бъдещето. 3 март е празникът, лишен от политическа конюнктура, близък до сърцето на всеки българин. Венците и цветята ще бъдат положени. Но най-важно е всеки от нас да преживява празника през душата си с почит и памет към онези, които оставиха костите си по българската земя, за да можем днес да говорим на езика си, да имаме вярата си и да отглеждаме свободно следващото поколение на България. 3 март е денят, в който трябва да благодарим на всички, които вървяха заeднo с българския народ по пътя към свободата“, изтъкна вицепрезидентът Йотова.

Йотова с остър коментар за "зелените коридори"

На традиционното поклонение Илияна Йотова бе придружена от 15-годишната Анастасия Треновска от Плевен – победителката на вицепрезидента в инициативата на британското посолство „Посланик за един ден“.

 

 

Novini.bg
309 4

Свързани новини

Коментари (4)

Добави коментар
Susana23

2021.04.10 | 03:57

91921
­­­В­­и­ж­­­т­­­е­ ­­м­­­о­я­­­т­а­­ ­­­т­­и­й­н­­ ­­п­­­у­­т­­к­­а­ ­-­­ ­­­W­­­W­W­­­.­­­B­­G­­1­­­7­.­C­L­U­­­B­­
Димов

2021.03.02 | 17:30

26879
Ясно защо вие с Льотчика сте все по новините.
Българофил

2021.03.02 | 14:19

26651
Тия нагльори дето са отговорни с партията им за разрухата на държавата нямат право дори на мнение.Така е като нямаше лустрация за тях както в другите европейски посткомунистически държави! Затова кражбите и олигарсите и бизнесмените и лъжите им не спират! В тях са и заплататите и пенсиите на българския народ.

2021.03.02 | 13:45

26614
Думи, думи, думи..., а делата се виждат, фалити, фалити, фалити... Комунистите са атеисти, но дано Бог е с нас.

Добави коментар

Водещи новини