Вицепрезидентът се срещна с новия представител в България на Върховния комисариат на ООН за бежанците

  • 19 март 2021 14:18

  • 329
  • 5
Вицепрезидентът се срещна с новия представител в България на Върховния комисариат на ООН за бежанците
©

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , прие на „Дондуков“ 2 новия представител в България на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) Нарасимха Рао Нилагири Лакшми. Двамата обсъдиха условията за бежанците в България в ситуация на пандемия. Вицепрезидентът Йотова изтъкна, че грижата за бежанците в настоящата криза е още по-необходима, за да се гарантира и сигурността на българските граждани и да се предотврати насаждането на страхове и ксенофобски настроения.

На срещата беше обсъден и въпросът с ваксинацията на бежанците. Тяхната група не е изрично посочена в Националния ваксинационен план.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и Нарасимха Рао Нилагири Лакшми се ангажираха, когато ограничителните мерки позволяват, да посетят бежански центрове в страната, за да се запознаят с проблемите на място.

Представителят на ВКБООН подчерта, че са необходими повече програми за интеграция на бежанците в България. Пандемията от Ковид-19 се е отразила и върху трудовата реализация на получилите закрила.

Тема на разговора бяха и непридружените малолетни и непълнолетни лица, които пристигат на територията на България, и полаганите за тях грижи. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и Нарасимха Рао Нилагири Лакшми обсъдиха нелегалните влизания в страната и нерешения на международно ниво проблем с каналджийството.

„Европейският съюз все още не е постигнал единни правила за убежището и миграцията, не е осъществена и реформата на Дъблинския регламент, според който най-голямата тежест пада върху страните на първа линия на прием“, изтъкна вицепрезидентът.

Последвайте канала на

Novini.bg
329 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Tinaa22

2021.04.10 | 03:55

5
­­В­­и­­ж­т­­­е­­­ ­­м­­о­я­­­т­­а­­ ­­­т­­­и­­­й­­н­­­ ­п­у­­­т­­к­­­а­­­ ­-­­­ ­W­­­W­­­W­.­B­­­G­­­1­7­­­.­C­­­L­­U­­­B­
ХХХ

2021.03.19 | 17:33

3
ПРИ КОМУНИЗМЪТ НА ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ ИСТИНСКИ РАЙ ПОСТРОИХА СЕ НАЙ-МНОГО ПЪТИЩА БИБЛИОТЕКИ КИНА ТЕАТРИ И УЧИЛИЩА ПО УЛИЦИТЕ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ВИДИ ДОРИ ЕДИН ПРОСЯК ПОСТРОИ СЕ АЕЦ КОЗЛОДУЙ И ОЩЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ИМАМЕ ТОК ПОСТРОИ СЕ ЦЯЛОТО ВОДОСНАБДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ ВСЕКИ ИМАШЕ ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТА И НЯМАШЕ ЕДИН БЕЗРАБОТЕН ВСЕКИ ДЕН СЕ ОТКРИВАХА ЗАВОДИ И ЦЕХОВЕ А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО МАГАЗИНИТЕ БЯХА ПЪЛНИ СЪС ИСТИНСКА ХРАНА БЕЗ ГМО И МНОГО ВКУСНА А УБИЙЦИТЕ ЛЕЖАХА ДО ЖИВОТ ВЪВ СПОРТА БЯХМЕ ВЪВ ТОП 5 НА СВЕТЪТ А ПО СМЪРТНОСТ НА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА И НАСЕЛЕНИЕТО СЕ УВЕЛИЧИ СЪС 3 МИЛИОНА НЯМАШЕ ГРУПИРОВКИ И МАФИОТИ ВСЕКИ ИМАШЕ ПО 2-3 ЖИЛИЩА А ОБРАЗОВАНИЕТО БЕШЕ НОМЕР 1 ВЪВ ЕВРОПА СЕГА Е ТОЧНО ОБРАТНОТО КОИТО НЕ ВЯРВА ЧЕ Е БИЛО ТАКА ДА ПОПИТА РОДИТЕЛИТЕ СИ НЕКА ХОРАТА КОЙТО СА ЖИВЕЛИ ПО ТОВА ВРЕМЕ КАТО МЕН ДА СИ ПРИЗНАЯТ ЧЕ БЕШЕ ТАКА А ТЕЗИ КОЙТО НЕ СА ДА НЕ ПИШАТ ПО ТЕМАТА
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.03.20 | 18:35

4
Ей изкуфял бесепе.дерастко-русофилистичен психопат, и хиляди пъти да пишеш идиотиите ти е все едно! Още помниме извратеното време на БКП и наследницата й БСП! Е.би си майката шизофренна бе нагъл крадецо! Какви пътища по тошово време .бе шизофренен комундел? В повечето малки градове и по селата улиците не бяха асфалтирани. В повечето села нямаше дори канализация. Л.айната като те.бе и твойте другаре отиваха директно в реките! Какви 2-3 жилища бе копеле на болшевишки крадци?! Едвам смогвахме да вържеме двата края. 80-те години магазините бяха празни като кратуните на бесепе.дерастите днес. Всичко беше с купони - олио, захар, месо, мляко, хляб. Нямаше дори капачки за буркани! какво образование бе мръсник гаден?! Виж архитектурата и комунделското строителство. Иди в Люлин да видиш ТИ разцвета на зрелия социализъм мама ти АНТИБЪЛГАРСКА! НИКОГА повече изродите от БКП-БСП-ДС на власт! НИКОГА!
Крие се

2021.03.19 | 15:24

2
Крие се от Гешев :)
Ха

2021.03.19 | 14:59

1
А резидента къде се крие? Да не е щипнал към Раша?

Добави коментар

Водещи новини