България потърси обяснения от Атина за антигенните тестове на границата

  • 28 февруари 2021 08:50

  • 1357
  • 2
България потърси обяснения от Атина за антигенните тестове на границата
© Булфото (архив)

По указания на вицепремиера Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на посланикът на Република България в Гърция Валентин Порязов потърси спешно обяснение от МВнР в Атина,  Министерството за защита на гражданите и националната гранична полиция относно въведените бързи антигенни тестове за шофьори на товарни автомобили на ГКПП с България. Това съобщиха от МВнР.

Трети ден шофьори на камиони чакат часове наред на граничния пункт "Кулата"
 
Посланикът ни е настоял пред гръцките институции за незабавно преустановяване на тази практика, тъй като тя противоречи на регулациите на ЕС. Гръцката страна прие валидността на българските аргументи и пое ангажимент за преодоляване на проблема.

Последвайте канала на

Novini.bg
1357 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Patriciaa16

2021.04.10 | 03:57

2
­­В­и­­­ж­­т­­е­­­ ­м­­о­­я­­т­а­­ ­т­­­и­­й­н­­­ ­­­п­­у­т­к­а­­ ­­­-­­­ ­­W­­­W­­­W­­­.­­­B­G­1­­­7­­.­C­­L­U­­B­­
ANTIFA

2021.02.28 | 13:27

1
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини