Трети ден шофьори на камиони чакат часове наред на граничния пункт "Кулата"

27 февруари 2021 20:24

Трети ден шофьори на камиони чакат часове наред на граничния пункт "Кулата"
© Булфото (архив)
30638 2

И днес опашки на граничен пункт "Кулата – Промахон". Гръцките власти отново тестват всички шофьори на тежкотоварни камиони с бързи антигенни тестове. Пробата се взема на всеки от тях, а резултатът е готов след 15-20 минути.

В съботния ден традиционния трафик е малко по-слаб, но опашки не липсваха. През целия ден колоната беше около 2 км.

От Съюза на българските транспортни работници предупредиха, че ако напрежението на границата продължи да расте и българските власти не се намесят, е възможно да се стигне до спонтанно блокиране на движението на границата.

Трети ден шофьори на камиони чакат часове наред на граничния пункт и се оплакват от лоша организация при тестването, предава БНТ.

Масово тестване за шофьорите на тежкотоварни автомобили на "Кулата"

Повече от три часа на опашка се реди и Христо Стоянов. Пътува за Италия и ако тази вечер изпусне ферибота ще трябва да чака поне още ден.

"Ако го изпусна кораба, вече оставаш за друг ден, за утре, ама дали пък ще може да ми направят резервация за утре. Много е сложна ситуацията", каза Христо Стоянов.

Ако някой от шофьорите се окаже положителен, той няма да бъде допуснат в Гърция, а работодателят му трябва да изпрати друг шофьор, който да премине границата и да достави товара.

Novini.bg
30638 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
Brendaa18

2021.04.10 | 03:57

92273
­­­В­и­ж­­­т­­е­­­ ­­­м­­о­­я­­т­а­­­ ­т­­­и­­­й­н­ ­­­п­у­­­т­к­­а­­ ­­-­­­ ­­W­­W­­­W­­­.­B­­G­­1­­7­.­­C­­­L­­­U­­B­­
Lissa

2021.02.28 | 01:18

24447
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Добави коментар

Водещи новини