Министърът на отбраната лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

  • 26 февруари 2021 14:52

  • 736
  • 6
Министърът на отбраната лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25
© МО

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността лично провери възможностите на ремонтираните самолети Су-25 в базата за предно разполагане в Безмер и се убеди в бойните им способности. Днес, 26 февруари, беше изпълнен полет с един от ремонтираните самолети Су-25  с министъра на отбраната на борда.

„Преди две години бяхме пред перспективата да нямаме нито един самолет Су-25, който е основният боен самолет за поддръжка на Сухопътни войски и на флота. Благодарение на активността на командирите на ВВС и на инициативата на ръководството на авиобазата, беше сключен договор за ремонт на 8 от съществуващите самолети Су-25 и днес ги виждате готови. Имаше много скептици, които обясняваха, че не ни трябват руски самолети, не ни трябват стари самолети. Аз винаги съм казвал – няма руски самолети, щом са платени от българския гражданин, това са български самолети и те изпълняват мисии по защита на териториалната цялост и суверенитета на България“, каза министър Каракачанов.

Красимир Каракачанов отличи военнослужещи и цивилни експерти за работата им по проектите за модернизация

Той обясни, че след ремонтно-възстановителните дейности самолетите са напълно съвместими с натовската авиация и готови да изпълняват задачи по всяко време на денонощието. „Дълги години назад не сме имали осем самолета в бойна готовност“, коментира още министър Каракачанов.

Той благодари на заместник-министър Анатолий Величков, който ръководеше проекта за ремонт на щурмовите самолети. „През последните 6-7 г. бяха отделяни средства за инфраструктурата на авиобаза Безмер. Благодарение на политиката на Министерството на отбраната сега в базата няма проблем с некомплекта на войнишки личен състав, попълнени са всички войнишки длъжности. Щастлив съм и съм убеден, че тръгвайки си, оставяме и командира на ВВС и офицерите в авиацията много по-сигурни в нейното бъдеще“, каза още министърът на отбраната.

Последвайте канала на

Novini.bg
736 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Melissaa23

2021.04.10 | 03:57

6
­В­­и­­ж­т­­­е­­ ­­­м­­о­я­­­т­­­а­­­ ­т­­­и­­­й­­­н­­ ­­­п­­­у­т­­­к­а­­­ ­­-­ ­­­W­­W­W­.­­­B­­G­­1­­7­.­­­C­­­L­U­­­B­
Ataman

2021.03.06 | 12:26

5
Su 57.tova e .
ANTIFA

2021.02.27 | 13:26

4
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ
Иван

2021.02.26 | 14:59

1
Тумбак войвода !
Веселин Василев

2021.02.26 | 15:16

3
Глупак-войвода!!!
Веселин Василев

2021.02.26 | 15:14

2
А защо купуваме американски!!!

Добави коментар

Водещи новини