Плевнелиев: Трудностите са предвестник на нов етап за Европа

  • 09 май 2012 10:26

  • 816
  • 4
Плевнелиев: Трудностите са предвестник на нов етап за Европа
©

Трудностите са предвестник на нов етап, на една нова и по-силна Европа,  каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното при откриването на публична дискусия на тема „Изчерпан ли е европейският проект”.

„Честитя Деня на Европа. На този ден преди 1962 г. се променя ходът на европейската история. Европа пое по пътя на демокрацията. За малко повече от половин век европейската идея порасна. Обединена Европа се превърна в най-голямата икономика на планетата. Въпросът е как от икономически гигант да превърнем Европа в политическа, технологична и глобална сила. Европа се сблъска и със световна, икономическа криза”, каза президентът.

"Растежът не може да бъде купен, още повече, когато дългът на някои държави расте. Растежът трябва да бъде изработен, посочи държавният глава. Решението е не Европа на две или три скорости, а Европа на солидарността. Не е ли Европа без граници в сърцето на европейската идея. Вярвам, че скоро България ще бъде част от Шенген. Убеден съм, че нашата страна може да защитава границите на Европейския съюз", подчерта Плевнелиев.


На дискусията в СУ „Св. Климент Охридски” присъстват европейският комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, посланикът на Дания у нас Коре Янсон, посланикът на Германия Матиас Хьопфнер и посланикът на Холандия Карел ван Кестерен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
816 4

Коментари 4

Добави коментар
Mima

2012.05.09 | 23:16

1
Добра логика :))))
ДО КОГА

2012.05.10 | 06:07

2
Уважаеми господин Президент, С Вас сме завърши висшето си образование в еднакви профили но на различни места. Комбинативното мислене е присъщо само на хора преминали през такова обучение и естествено със заложби. Всичко което казвате е за добро, но тези под Вас не Ви разбират. Истината е следната. Всичко което трябва да се случи в България няма да стане на този етап. Пример: Имам идея да построя завод за нещо което ще бъде актуално близките минимум 50 години и не само страните на балканите ще го купуват, а и от целия свят. Нямам финансов ресурс. Банките- лихвари убиват идеята още в зародиша с тези непосилно високи лихви и условия. Кажете ми тогава Господин Президент как да сбъдна мечтата си тук в България. Става въпрос за много пари за влагане, а след това с милиарди за получаване. В момента банките - лихвари унищожават страната ни. Същите казват, че Българите са спестили през месец март 330 милиона лева. Кои Българи? В банковата система се залага една голяма бомба. При тази ниска производителност кой ще плаща лихвите. Скоро време ще има банки обявени във фалит. Алармирам за това. Обърнете внимание. Банкерите - лихвари не провеждат банкова политика, а лихварство и скоро тази пирамида ще се срути и ще повлече цялата ни страна.
Фокера

2012.05.10 | 06:08

3
Новия Нострадамус

2012.05.10 | 06:08

4
Клетата женица отново бълва заучени глупости, родени по време на пиянските нощи на PR-ите му. В един вестник имаше много добра статия - Борисов плещи глупости, но поне само ние горазбираме какво приказва. Плевнелиев, за жалост, знае чужди езици, и дивотиите, които говори, стават достояние за всеки чужденец, които си е направил труда да го слуша.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини