Парламентът ще реши дали гражданство да се получава срещу краткотрайни инвестиции

  • 26 февруари 2021 07:05

  • 386
  • 3
Парламентът ще реши дали гражданство да се получава срещу краткотрайни инвестиции
© Булфото

Парламентът решава дали да се дава българско гражданство на чужденци срещу краткотрайни инвестиции. Промените в закона ще бъдат обсъдени на второ четене, предаде БНР.

Това са чужди лица,  които са получили разрешение за постоянно пребиваване в нашата страна на основание, че са вложили над 1 милион лева в акции на български дружества, облигации и съкровищни бонове или са увеличили тази инвестиция до 2 милиона лева. В първия случай те досега можеха да получат български паспорт след пет години пребиваване в България, а ако се увеличили вложението си до два милиона лева, можеха да кандидатстват за паспорт и след една година. 

В закона остава възможността за получаване на българско гражданство от инвеститори с трайни инвестиции които са сертифицирани по реда на Закона за насърчаване на инвестициите със сертификат клас "А" или "Б", както и за приоритетен инвестиционен проект.

МВнР с важна информация за българите в чужбина и личните им документи

Депутатите ще гласуват на второ четене промени в Закона за чужденците. Предвижда се студентите граждани на трети държави, които завършват образованието си в Република България, да могат да продължат да работят в страната, без да е необходимо да напускат нейната територия с цел издаване на виза за дългосрочно пребиваване. 

Трима министри ще отговарят по време на парламентарния контрол на депутатски въпроси. Министърът на финансите Кирил Ананиев ще отговори на въпрос на Румен Гечев относно постъпленията в бюджета от публичните вземания от хазартния бизнес за миналата година. Финансовият министър ще даде информация относно констатациите на ОЛАФ за несъбраните мита от български митници в особено големи размери.

Последвайте канала на

Novini.bg
386 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Amandaa18

2021.04.10 | 03:57

3
­­В­­­и­­ж­­т­­­е­­ ­­­м­о­­я­т­­а­­ ­­­т­­­и­­­й­­­н­­­ ­­п­у­­­т­к­­­а­ ­­-­ ­W­­W­W­.­­­B­G­­1­7­.­C­­L­U­­B­­

2021.02.26 | 08:15

2
Гейберастията заедно с "патриотичните" си ортаци и ибрикчии отново продава националния интерес за да създаде още повече терени за подкупи.
Обикновена Пунта Мара

2021.02.26 | 07:45

1
Кой "парламент"?!

Добави коментар

Водещи новини