Министерският съвет прие промени в Устройствения правилник на МОСВ

  • 17 февруари 2021 13:45

  • 403
  • 1
Министерският съвет прие промени в Устройствения правилник на МОСВ
© Novini.bg

Министерският съвет одобри проект за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерство на околната среда и водите (МОСВ). С промените се изменя организационната структура на Министерството с цел съответствие с нормативната уредба, пряко свързана с мрежовата и информационната сигурност и с цел прецизиране и подобряване на контролните правомощия на органите в системата на МОСВ. Това съобщават от МС.

С промяната част от функциите по осъществявания контрол върху дейността на Регионалните инспекции по околна среда и водите (РИОСВ) и Басейнови дирекции (БД) се обединяват в едно административното звено - дирекция „Национален координационен център“.

МС отпусна 30 милиона лева по бюджетите на 17 общини

В същото време Центърът събира и обработва информация от регионалните структури на МОСВ и други институции, свързана с компонентите на околната среда. Промените ще доведат до ефективност в работата на администрацията на МОСВ, свързана с контрола върху дейността на РИОСВ и БД и подобряване на организационното управление на дейността по информационно обслужване.

Последвайте канала на

Novini.bg
403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Vanessaa20

2021.04.10 | 03:58

1
­В­­­и­­­ж­т­­е­­ ­м­­­о­­я­т­­а­­­ ­­­т­и­й­­н­­­ ­п­у­­­т­к­­­а­ ­­­-­­­ ­W­­­W­W­.­­­B­­­G­­1­­­7­­.­­C­L­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини