Каракачанов на среща на министрите на отбраната в НАТО

  • 17 февруари 2021 13:41

  • 235
  • 1
Каракачанов на среща на министрите на отбраната в НАТО
© Булфото, архив

Заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната на Република България Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще вземе участие в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. Тя ще се проведе в периода 17-18 февруари 2021 г. чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от МО.

На форума ще бъдат разгледани редица ключови въпроси от дневния ред на Алианса, в светлината на подготовката на предстоящата Среща на върха през 2021 г.
Министрите на отбраната ще обсъдят актуални въпроси от инициативата „НАТО-2030“, напредъка по справедливото споделяне на тежестите и отговорностите в Алианса и засилването на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО.

Каракачанов откри нов Център по кибероперации в Морското училище във Варна

В рамките на срещата ще бъдат разгледани и въпроси, засягащи трансатлантическата сигурност, перспективите пред операциите и мисиите на Алианса, с акцент върху Афганистан и Ирак, както и сътрудничеството между НАТО и ЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tanyaa16

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­­­и­­ж­­­т­­е­­­ ­­­м­о­я­т­­а­­ ­т­и­­­й­н­­ ­­­п­­­у­­­т­­к­а­­­ ­­­-­ ­­­W­­W­­W­­­.­B­G­1­­7­­­.­­C­­L­­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини