Калоян Паргов в СОС: Призоваваме за забрана на Луковмарш

  • 11 февруари 2021 12:00

  • 724
  • 8
Калоян Паргов в СОС: Призоваваме за забрана на Луковмарш
© БСП

БСП – София призовава за забрана на Луковмарш. Това каза в декларация от името на групата на социалистите Калоян Паргов в началото на днешната сесия на Столичния общински съвет, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той обясни, че е приятно изненадан от позицията на ГЕРБ, представена от председателя на групата Малина Едрева, че след повече от 10 години в Столичния общински съвет най-после ГЕРБ се присъедини към европейската и демократична линия, с която се осъждат публично фашистките прояви. „Поздравление за еволюцията на ГЕРБ и на кмета Фандъкова“, заяви Паргов и допълни, че от 2003 г. досега БСП – София многократно е призовавала институциите да предприемат необходимите действия, за да се предотврати провеждането на парада на омразата Луковмарш, който тази година ще бъде на 13 февруари.

БСП скочи срещу Луковмарш

 „Ние, столичните социалисти, сме убедени, че е огромна грешка да се допусне провеждането на това шествие и ще поздравим, за пореден път, всички институции, които се ангажират с ярка позиция и действия по отношение на неговото възпиране. Такива шествия, с участие на поддръжници на един човеконенавистен режим и с една идеология, която символизира най-мрачните моменти на европейската история през 20 век, е срам за една европейска столица“, изтъкна председателят на групата на „БСП за България“ в СОС.

По думите му българското общество трябва да отстоява споделените ценности на Европейския съюз, сред които са заклеймяването на екстремизма, фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация – нещо, което БСП и в частност Софийската организация отдавна са направили.

Искри хвърчат между Корнелия Нинова и Ангел Джамбазки във Фейсбук

Паргов акцентира, че българските институции са призвани да отстояват спазването на законите в страната. „БСП – София призовава за забрана на подобен вид движения, действия и демонстрации, базирани на расова, етническа, религиозна нетърпимост и антисемитска пропаганда“, категоричен бе Калоян Паргов.

Последвайте канала на

Novini.bg
724 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Jennaa18

2021.04.10 | 03:59

8
­В­и­­ж­­т­­­е­­ ­­м­о­­­я­т­­­а­ ­­т­и­­й­­н­­ ­­п­у­­т­к­а­­­ ­­­-­­­ ­­­W­­­W­W­.­B­G­1­­7­.­­C­­­L­­­U­­B­­
БуранАга

2021.02.11 | 14:43

7
Призовавам Паргов,да ми налапа шпека и са го смуче докато му изтече СОСа.Ако евентуално не е гладен,което ме съмнява,защото комунистите винаги са били лакоми и гладни,да ми вземе салама и да си го скрие в ниската част на гърба.Ако и това не го устройва,може да го заместят майка му,жена му или някоя друга по права родствена линия.
Нищоправец

2021.02.11 | 12:46

3
По важно е да забранят Бузлоджа,символа на глупостта и болшевизма но долните червени родоотстъпници.
дупничанин

2021.02.11 | 14:18

6

2021.02.11 | 12:41

2
Другарю Паргов, известно ли ви е, че по време на войнишкото вйзстание (организирано от кого ли), позициите на армията са напуснати а войската отива към София. Капитан Луков (тогава), с 12 оръдия и 4-5 останали войника, събира мйжете на около, лично се прицелва и спира сръбските войски, насочили се към Кюстендил, с огъна си. Къде щеше да е границата днес, другарю?
дупничанин

2021.02.11 | 14:18

5
правилно, но

2021.02.11 | 12:13

1
предлагам към този списък да бъдат добавени и антинародните партии и движения от типа бкп/бсп !
Стефанов

2021.02.11 | 13:14

4
Напълно съм съгласен с вас.

Добави коментар

Водещи новини