Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Младост ММЦ“

  • 10 февруари 2021 16:23

  • 333
  • 1
Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Младост ММЦ“
© Булфото

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за част от морски плаж „Младост ММЦ“, община Приморско, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията. Това съобщават от пресцентъра на МС.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 15 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 115 319,16 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Правителството дава близо 4 млн. лв. за финансиране на духовните училища

С настоящото решение се цели да се обезпечи част от морски плаж „Младост ММЦ“, община Приморско, област Бургас със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Съгласно друго правителствено решение „Ефект 3 Холидейс“ ЕООД е определен за концесионер на морски плаж „Кранево - Международен детски лагер“, община Балчик, област Добрич. Концесионерът се избира за срок от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 8 230,51 лв. без ДДС. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 2,10 на сто. Инвестициите, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж за срока на концесията са в размер на 120 000 лв. с ДДС. Началната дата на концесията е датата на влизане в сила на концесионния договор.

Последвайте канала на

Novini.bg
333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Rajeswaria22

2021.04.10 | 03:59

1
­­­В­­и­ж­­т­­­е­­­ ­­м­о­­я­т­­а­­ ­т­и­й­­н­ ­п­­­у­­т­к­а­­ ­-­ ­­­W­­W­­W­.­­­B­­G­1­­7­.­C­­L­­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини