Румен Радев се срещна с Експертния съвет към благотворителната инициатива „Българската Коледа“

  • 08 февруари 2021 16:24

  • 513
  • 4
Румен Радев се срещна с Експертния съвет към благотворителната инициатива „Българската Коледа“
© Пресцентър Президентство

В кампания 2020/2021 досега са събрани 1 840 000 лева, с които ще бъде подпомогнато лечението и рехабилитацията на нуждаещи се деца и ще бъде закупена високотехнологична медицинска апаратура за лечебни заведения в страната, съобщиха от президентския прессекретариат.

Дарителите, които подкрепиха нуждаещите се деца на „Българската Коледа“, показаха, че съпричастността и благородството, които са в устоите на българската нация, са по-силни от икономическата, социална и здравна криза през изминалата година. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща със специалистите от Експертния съвет към благотворителната инициатива, която се състои под патронажа на държавния глава.

Настоящето издание на „Българската Коледа“ е посветено на децата с хронични заболявания. Средствата, събрани към началото на февруари за кампания 2020/2021, са 1 840 000 лева, които ще бъдат дарени за лечение, рехабилитация и медицински изделия на нуждаещи се деца и за купуване на необходима високотехнологична апаратура за лечебни заведения.

По време на срещата на „Дондуков“ 2 днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на благодари на Експертния съвет, който разглежда заявленията за подпомагане, за безрезервната им подкрепа към инициативата. Държавният глава открои приноса на членовете на Експертния съвет – водещи специалисти по детски болести, представители на неправителствени и пациентски организации, за утвърждаване на „Българската Коледа“ като прозрачна и ефективна благотворителна кампания, която се ползва с доверието на хиляди дарители. „Българската Коледа“ обединява хиляди сърцати българи в една кауза, но изключително важна е държавната политика в областта на детското и майчинското здравеопазване за устойчиво разрешаване на проблемите, заяви президентът.

И тази година „Българската Коледа“ ще набира целогодишно дарения за деца, нуждаещи се от медицински грижи. Няма промяна на правилата за набиране и разпределение на средствата – могат да кандидатстват деца, за чието лечение не са предвидени механизми за финансиране, както и лечебни заведения с държавно или общинско участие. Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно. До края на февруари лечебни заведения, които имат нужда от апаратура, могат да подадат заявление за закупуването й със средства от кампанията.

Дарени са над 1 357 000 лв. от началото на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“

През 2020 година „Българската Коледа“ помогна на 500 деца за лечение и рехабилитация и на 15 лечебни заведения, като дари съвременна високотехнологична апаратура.

Novini.bg
513 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Kellia21

2021.04.10 | 04:00

4
­В­­и­­­ж­т­­е­ ­­­м­­­о­­я­­­т­­а­­­ ­­­т­­­и­й­­н­­­ ­п­­у­т­­к­а­­­ ­­-­ ­­­W­­­W­W­.­B­­G­­­1­­7­.­­C­­­L­­­U­­B­­

2021.02.08 | 20:37

3
Радев е мухльо.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.02.08 | 17:52

2
Абе няма ли кой да им каже на тия бесепе.дерастки урепки в президентството, че Коледа отмина, идва ВЕЛИКДЕН! Да се погрижи първо за гнусното си нагло хулиганче пък тогава да тича да спасява другите деца! Пфу да е.ба кауня кух!
ГНУС

2021.02.08 | 17:41

1
Гнусно същество е нашето президентче ,гнуснооо ! Заеб@л собствените си деца ,съсипал майка им ,оплел се с разни кучки и сега ... се загрижил за сираците ,а ???!!! Демагогщина на квадрат - това е "Българската Коледа" на сем. Радеви .

Добави коментар

Водещи новини